Szegedi ArcokVideo365

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – a Föld Napja alkalmából szólít öko-tudatos váltásra a TianDe Szeged csapata

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – tartja a Föld napjának (április 22.) szlogenje. A jeles eseményt 175 országban tartják meg ma, Magyarországon egyébként 1990 óta ünnepeljük. A kezdeményezéshez a TianDe termékeit árusító szegedi székhelyű TianDe Hungary Kft. is csatlakozott.

Az anyacég 2013 óta a bevétele egy részét facsemeték ültetésébe forgatja vissza, így 10 év alatt több, mint egymillió (!) fát ültettek már el.

A jeles nap kapcsán Kovács Edit üzletvezetőtől kértünk egy nagyinterjút, a Dorozsmai úti Naturligetben megejtett beszélgetésünk fő témája az volt, hogyan tudjuk kímélni a környezetünket egyszerű háztartási praktikákkal.

VÉDD A KÖRNYEZETED OKOSAN! MOSS 30 FOKON, SPÓROLD MEG AZ ÖBLÍTŐSZEREKET!

Mint a TianDe termékeket forgalmazó szegedi cég feje elmondta, alap esetben rendkívül sok környezeti kárt okozunk a mosással és a mosogatással, azonban néhány egyszerű praktikával ezek elkerülhetőek. Fontos, hogy ne mossunk indokolatlanul magas hőfokon, az esetek többségében a 30 fok is megfelelő. Nem kell feleslegesen hipózni, sőt, az öblítő sem kell.

A TianDe kutatásai bebizonyították, hogy az öblítőszerekkel igazából csak a tisztaság illúzióját vásároljuk meg, egy-egy kellemes illatot, amit az agyunk a tisztaság érzetéhez kapcsol, azonban az igazság az, hogy magával a mosással tisztulnak a ruháink.

Az öblítőkben lévő detergensek rendkívül károsak, nem csupán a környezetre, hanem az emberi szervezetre is.

ÁTLAGOSAN 7 KILOGRAMM OLYAN IDEGEN ANYAG VAN A TESTÜNKBEN, AMELY MOSOGATÓSZEREKBŐL MARADT VISSZA

A másik “life hack” amit bevethetünk a Föld Napja alkalmából, a mosogatószer lecserélése környezettudatos változatra, mint Kovács Edit magyarázta, erre a TianDe egy mosódió alapú, 100%-ban lebomló alternatívát kínál, amely hideg vízben is tökéletesen működik.

Szürreálisan hat, de tudományos tény, hogy egy átlagos felnőtt ember szervezetében 7 kilogramm olyan idegen anyag van, amely mosogatószerekből maradt vissza.

A szegedi üzletasszonnyal a Föld Napja alkalmából végigvettük azokat a megoldásokat, amelyek segítségével könnyedén, költséghatékonyan válthatunk a szennyezőről öko-tudatos verzióra a háztartásunkban:

Ha Te is szeretnél tenni gyermekeink jövőjéért, fordulj Edithez a tianDe szaküzletben, Szegeden, a Dorozsmai úti Naturligetben!

Itt találod őket:

tianDe szaküzlet (Naturliget Biobolt)

6728 Szeged Dorozsmai út 50

Telefon: +36 62 424 824
E-mail: 
[email protected]

Nyitva:
Munkanapokon 09:00 – 17:00;
Szombat – vasárnap: Zárva

weboldal: www.tiandehungary.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb