Szegedi Arcok

Épül, szépül a Kárász utca: már körvonalazódik a napvitorlák végleges formája, de lecserélik a tujafák egy részét is

Már nincs egy hónap sem hátra, és egy kicsit Szeged lesz a világ közepe, ugyanis május 12-én startol a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat a városunkban. A közelgő esemény szele már most is érezhetően belopózott Szegedre, hiszen folyamatosan dolgoznak, szépítik a belvárost. A rendezvényig minden bizonnyal végeznek majd az új napvitorlák felszerelésével, és mint ma megtudtuk, kicserélik a Kárász utcai tujafák egy részét is.

Kedden délelőtt már nem csak a napvitorlákat szerelő szakemberekkel futhatott össze az, aki a Kárász utcán sétálgatott, hanem az SZKHT platós kisteherautójával is, ami tujafákkal volt megpakolva. Makrai László elárulta szerkesztőségünknek, hogy egy pár napos csereprogramot tartanak jelenleg. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt is kiemelte, hogy 10 darab tujafát cserélnek ki most a Kárász utcán, így búcsút inthetünk a leharcoltabb dísznövényeknek.

A NAPVITORLÁKAT IS SZERELIK

Mindeközben a napvitorlák szerelése is nagyüzemben zajlik. A szakemberek most is a Széchenyi tér és a Klauzál tér közötti részen dolgoznak és nagyon úgy fest, hogy a kettő helyett három színben fognak pompázni az új napvitorlák a Kárász utcán. Szépen lassan kezd kirajzolódni a végleges állapot:

Láttál valamit, amelyről úgy gondolod, érdekelheti a többi szegedit? Küldd be a vadonatúj Szeged365 applikáción keresztül és nyerj minden pénteken a Nagy Szegedi App-teszten! Töltsd le a Szeged365 alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból!

Minden, amit a napvitorlákról tudni kell itt:

A 10 napos banzájról pedig itt olvashatsz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb