Sport

Eseménydús hét előtt állnak a kajak-kenusok, szombaton születik döntés Szeged újabb világbajnoki pályázatáról

Eseménydús hét előtt állnak a kajak-kenusok, pénteken közgyűlést tart a nemzetközi szövetség (ICF) vezető testülete, a board pedig a hétvégén Budapesten ülésezik és szombaton döntést hoz többek között Szeged újabb világbajnoki pályázatáról is.

Mint megírtuk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a sportág egyik szentélyének tartott Maty-éri pályán szeretné megrendezni a 2028-as Los Angeles-i olimpiát megelőző 2027-es, kvalifikációs gyorsasági és para vb-t. A magyarok mellett a bolgárok (Plovdiv) és a csehek (Racice) kandidálnak a fontos eseményre.

JÓ ESÉLYEKKEL INDULNAK

Szakács Bálint, az MKKSZ ügyvezető igazgatója ma azt mondta, hogy szerinte jó esélyekkel indulnak. “Február végén már tárgyaltunk az ICF vezetőségével, amikor szintén itt ülésezett a gyorsasági szakág bizottsága, akkor már előadtuk az alapkoncepciónkat. Szombaton délelőtt még lesz egy prezentáció, ami egyébként nem kötelező, de mi természetesen élünk a lehetőséggel és aztán következik a döntés” – fogalmazott Szakács Bálint. Szeged korábban 2011-ben és 2019-ben már rendezett kvalifikációs vb-t, míg Racice (2017) és Plovdiv (1989) eddig egyszer-egyszer volt vb-házigazda. Az MKKSZ pénteken tartja közgyűlését, amelyen két elnökségi tagot választanak – köztük lesz a sportolói bizottság új elnöke, a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok kenus, Balla Virág -, és a tervek szerint felszólal Thomas Konietzko, az ICF elnöke, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb