Szegedi Arcok

“6 hónapos felmondási idő? Nonszensz!” – zebraszerdázott az Egységes Szülői Front Szegeden

Eljött a szerda, pontosabban a zebraszerda, ami azt jelenti, hogy ismét akcióba lendültek az Egységes Szülői Front szegedi tagjai. A Mars tér és a Széchenyi tér után ma az SZTK-nál demonstráltak a szülők, és olyan feliratú transzparensekkel hívták fel a figyelmet az oktatási problémákra, mint a “tanár nélkül nincs jövő” és a “státusztörvény = az oktatás halálos ítélete”, vagy a “6 hónapos felmondási idő? Nonszensz!”.

“Két hete még csak hárman álltunk a zebrán, ma tízen! A zebrázás közben egy idősebb férfi csatlakozott hozzánk és mivel nem volt nála transzparens megosztottuk vele a miénket” – számolt be az eseményekről a szülőkből álló csoport a Facebookon.

VÁLTOZÁST AKARNAK

“Egy orvostan hallgató lánytól kaptunk müzlit, mert annyira akart bennünket támogatni, hogy gondolta legalább éhesek ne legyünk. Az autósok folyamatosan dudáltak, valaki addig nyomta a dudát, ameddig állt a zebra előtt. Már majdhogynem fesztivál hangulat volt. Az emberek integetettek, a biciklisek csengettek, a járókelők biztattak, megköszönték a kiállásunkat, kérték abba ne hagyjuk. Voltak rendőrök, futárok, postások, mentősök, még egy kormányhivatalos autóból is dudáltak” – emelték ki, majd hozzátették, hogy a Ságváriból és egy tanárnő kiment és lekiabálta, hogy mennyire hálás, hogy ott vannak. Mint tovább írták, mindannyian változást akarnak, egy élhető, demokratikus, gyűlöletmentes Magyarországot.

A STÁTUSZTÖRVÉNY MIATT IS SZTRÁJKOLTAK HÉTFŐN

A státusztörvény bevezetése ellen és az oktatás körülményeinek javításáért hirdettek hétfőre pedagógussztrájkot, Csongrád-Csanád vármegyében több, mint 30 intézmény volt érintett benne. A sztrájk után a Grand Café mozitermében közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol bejelentették, hogy folytatják a tiltakozást. Mint kiderült, aláírásgyűjtésbe kezdenek a státusztörvény ellen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb