Mindenmás

Baracskán szólhat a trombitaszó: bevonult a börtönbe Lagzi Lajcsi

Bevonult a börtönbe Galambos Lajos. A zenésznek eredetileg februárban kellett volna megkezdenie a börtönbüntetését, ám többször is megtámadta a döntést az egészségügyi állapotára hivatkozva. Végül az Alkotmánybírósághoz fordult, de a bevonulást így sem kerülhette el, Kecskemét helyett azonban Baracskán kellett jelentkeznie.

Az Indexnek erősítette meg a hírt a trombitás ügyvédje, Csontos Zsolt, hogy Galambos Lajos szerda délelőtt 10 órakor bevonult a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe. Mint kiderült, magánmentő szállította Baracskára. A védő elmondása szerint az Alkotmánybíróságnál benyújtott fellebbezésre egyelőre nem érkezett reagálás.

2022 DECEMBERÉBEN ÍTÉLTÉK EL

Mint ismert, Galambos Lajost még 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre, amelynek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben. A trombitásnak időközben súlyos betegsége lett, erre hivatkozva nem vonult be február közepén a büntetés-végrehajtási intézetbe, pedig népes tömeg várta ott. Ehelyett egy erdő szélén fotózták le egy kisbusz társaságában. Kétszer is nekifutott védőjével a halasztásnak, de azt másodjára is elkaszálta a bíróság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb