Blog

Kijött az első forgatási fotó a Szegedtől 170 kilométerre forgatott, új Alien-filmről

Budapesten forgatják az Alien kilencedik (ha az emberiségellenes bűntettnek számító AVP filmeket nem számítjuk, hetedik, ha pedig a Ridley Scott által elkövetett előző két borzadályt sem, akkor az ötödik) részét, amelyről most maga Fede Alvarez rendező posztolt ki egy fotót. A forgatás csúszott egy hónapot, de úgy fest, már nagyon közel vannak a dögök a Szeged táblához.

FEDE ALVAREZ A RENDEZŐ, RIPLEY HELYETT EGY CUKI TINILÁNYT KAPUNK

A Gonosz halott 2013-as remake-jét, az egészen brilliáns Vaksötétet, majd a meglepően brutálisra sikerült A texasi láncfűrészes mészárlás 2022-es rebootját jegyző Alvarez február helyett március 6-án kezdett bele a forgatásba, a helyszín a Player.hu forrásai szerint pont az a pomázi Stern Filmstúdió és Médiacentrum, ahol 2016-ban a fenti lista második tételét is felvették (az is Magyarországon készült). A film bemutatójának dátuma nem ismert, a sztoriról pedig egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy ezúttal nem tudósok vagy katonák néznek majd farkasszemet a gyilkos idegennel,

hanem egy csapatnyi fiatal, amit az előzetesen kiszivárgott színészgárda összetétele is alátámaszt, hiszen a főbb szerepekre huszonéves arcokat soroztak be az alkotók.

A főszereplő – akit az amerikai filmes sajtó az „új Ripley”-ként emleget – a 24 éves Cailee Spaeny lesz, akit az Easttowni rejtélyek című sorozatból ismerhet a magyar közönség.

Változnak az idők, na.

Ripley akkor:

…és “Ripley” most, szuper “píszí” kiadásban:

ÍME AZ ELSŐ FOTÓ: ARCTÁMADÓ ÉS ŰRHAJÓ MÁR TUTI, HOGY LESZ

A forgatásról teljes a csend, az első fotóra egészen szerdáig kellett várni, viszont azon már tisztán látszik egy, a filmben használt díszlet és egy facehugger, ráadásul a forrás is elég autentikus: maga Fede Alvarez dobta ki a Twitter oldalára.

A fotón egy direktori tábla látható, amelyre a „Happy Alien Day” feliratot írták fel, nomeg amit a széria ikonikus arctámadója tart a karmai között. A nemzetközi Alien-nap egyébként az első rész helyszínéül szolgáló LV-426 bolygóról kapta a nevét, amelynek utolsó három karaktere a negyedik hó huszonhatodik napját adja ki, amely ugye, pont holnap volt.

Ami izgalmas a fotón, hogy a háttérben egy űrhajó díszlete látható, amelyet valószínűleg a készülő Alien: Romulus filmben használnak, nomeg egy utalás arra, hogy az utóbbi két rész (Prometheus, Covenant) kissé vérszegény szörnyei után visszatérhetnek a klasszik gyilkológépek.

Hogy mikor, az még kérdés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb