Mindenmás

Változik a közlekedési rend: ünnepi menetrend szerint járnak majd a vonatok és a buszok

Nyakunkon az ünnep, május elseje pont hétfőre esik, így aznap és előtte is változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó járatok közlekedési rendje. Mint megtudtuk, a MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án pedig már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek.

A vállalat azt is közölte, hogy várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.

A Volánbusz járatai csütörtökön és pénteken munkanapra, 29-én szabadnapra, 30-án és május elsején munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A Mávinform kitért arra is, hogy a pápalátogatás kapcsán pénteken 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az emberek Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb