Mindenmás

UPDATE! Újabb szegedi élsportoló jelentkezett be a szombati futásra

A Zue.hu Szegedi VE tehetsége, Leinweber Olivér is jelezte, hogy ő is Veletek fut most szombaton a Szeged Első Lions Club jótékonysági egészségnapján, sőt további Szegedi VE és Szegedi Vízipóló Suli játékosokkal is találkozhattok, érdemes sietni, hiszen ma éjfélig még tudtok online nevezni. Olivér elárulta, miért érzi szívügyének a diabétesz megelőzésének hangsúlyozását és azt is megtudtuk, hogyan tudja összeegyeztetni az élsportot a tanulással.

Ha a PICK SZEGED válogatott játékosainak invitálása nem lett volna elég, a Szegedi VE utánpótlás-válogatott pólósa, Leinweber Olivér is arra kér minden Szeged365 Family tagot, hogy fussatok vele és csapattársaival együtt a diabétesz megelőzéséért és az egészséges életmód népszerűsítéséért. Ha lemaradtál volna Mikler Roland és Bánhidi Bence videójáról, most megnézheted:

„Én sohasem nevezem ezt betegségnek, ez egy állapot.”

Exkluzív interjú keretein belül Olivér elárulta, hogy ő is régóta küzd a diabétesz kihívásaival. A diagnózis után két hónapig egyáltalán nem mozoghatott, így a sportról is le kellett mondania, de a nehéz időszak után gyorsan túltette magát rajta, amiben sokat segítettek a folyamatos edzések. A nehézségek ellenére azt mondja, szerinte ez csak egy állapot, és nem tud rá betegségként gondolni.

Katt a képre, és nézd meg Olivér exkluzív meghívóját!

Edzés. Iskola. Edzés. Tanulás. Edzés.

Nagyjából így néz ki egy átlagos napja Olivérnek, ami jól mutatja, hogy nehezen ugyan, de elegendő akaraterővel összeegyeztethető a tanulás és a válogatott sportolás. A feszített tempó mellett mindig figyel arra, hogy legalább annyit visszaadjon a szegedieknek, mint amennyit ő kapott tőlük, így a most szombati III. Lions Jótékonysági Diabétesz Futás és Egészségnapon ő is rajthoz áll, bár elmondása szerint futás közben mindig összeakad a lába, többek között ezért kezdett vízilabdázni.

Ma éjfélig még Ti is nevezhettek!

Ma éjfélig várja a Szeged Első Lions Club az előzetes, online regisztrációkat, ahol akár extra támogatói jegyet is válthattok. Akkor se csüggedjetek, ha inkább személyesen szeretnétek regisztrálni, hiszen szombaton a futás előtt 10:00-ig a helyszínen is várják a nevezőket a szervezők. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő futáson rengeteg ingyenes szűrővizsgálat és gyermek program vár Titeket, amikről itt olvashattok:

Találkozzunk most szombaton és fussunk együtt a pólósokkal a szegediek egészségéért!

Itt tudtok előzetesen regisztrálni: https://tixa.hu/lions-jotekonysagi-diabetesz-futas

Itt pedig minden fontos információt megtaláltok az eseményről: https://www.facebook.com/events/2320785834757840?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb