Mindenmás

Agyunk elszáll: utasaival együtt a síneken hagyta a sofőr a buszt, miközben pirosra váltott a lámpa és jött a vonat

Megdöbbentő esetről számolt be a Kecskemét365 a helyiek beszámolójára hivatkozva: szerda reggel a hat órási Homokbánya felől érkező 1-es busz egyszerűen megállt az Izsáki úti síneken Kecskeméten, a sofőr pedig kiszállt és zárt ajtókkal a járművön hagyta az utasokat. Közben pirosra váltott a lámpa, elkezdett lecsukódni a sorompó és jött a vonat.

“A kedves sofőr az Izsáki úton lévő sínre hajtott megállt és leszállt. Az utasok fent maradtak, bezárt ajtókkal, miközben a lámpa pirosra váltott és jött a vonat! Az utasok könyörögtek, nyissa ki az ajtót hadd szálljanak le! Szerencsére a vonat megállt időben!” – emlékezett vissza az esetre az egyik helyi csoportban posztoló, akinek rokona éppen azzal a járattal utazott és személyesen élte át a történteket. Hozzátette, a sofőr egy bóját próbált megigazítani, azért szállt le a járműről.

“NEM KÍVÁNOM SENKINEK AZT AZ ÉRZÉST, AMIT ÉREZTÜNK”

A portál szerint több olyan megszólaló is akadt, aki személyesen átélte a minden bizonnyal félelmetes perceket. “Nem kívánom senkinek azt az érzést, amit éreztünk többen is, mikor ülsz a buszon és látod a vonatot, hogy jön feléd. Te meg ülsz tehetetlenül, majd kiáltasz a buszsofőrnek, hogy szálljon már vissza a járműbe, csak mert neki akkor kell bóját igazítani, járművet vasúti sínen hagyva és motort leállítva utasokat fenn hagyva” – szólt egy másik beszámoló. Elmondása alapján, a sofőr nem bírta azonnal beindítani a buszt, így többen is követelték, hogy engedje le őket a járműről, le akarnak szállni. Többen ezt meg is tették. Végül a busznak sikerült időben továbbgurulnia a sínekről, így szerencsére nem történt komolyabb baj.

A RENDŐRSÉG VIZSGÁLJA AZ ÜGYET

Az Index információi szerint a történtekkel kapcsolatban hivatalos bejelentés nem érkezett a rendőrséghez, de megkeresésükre elmondták, hogy a közösségi médiában leírtak alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretén belül vizsgálja az eset körülményeit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb