Kikapcs

Indul a szezon: ma bekapcsolják a Móra Ferenc Múzeum előtti park zenélő szökőkútját

A tervek szerint ma bekapcsolják Szeged egyik legimpozánsabb szökőkútját a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban – tudta meg szerkesztőségünk Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Makrai László azt is elárulta, hogy a következő hetekben szépen lassan, minden szökőkutat beüzemelnek a városban.

Itt a szép idő, ezért városunk egyik leglátványosabb szökőkútja is beindul ma este. Makrai László azt nyilatkozta lapunknak, hogy szerdán kezdték el kitakarítani a szökőkút felszín alatti egységeinek berendezéseit és a szűrőket, valamint már feltöltötték a vegyszeres tartályokat is kénsavval, hipoklorittal és algaölő szerekkel, de a műgyanta szűrőket is átvizsgálták. A próbaüzem is megvolt már, így minden készen áll erre a csodás szezon nyitásra!

Makrai László azt is elárulta, hogy a következő hetekben szépen lassan beindítják a ligetben és a városban működő többi szökőkutat is, viszont a Dugonics térire még várni kell. Azt a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat után indítják el, hiszen a szökőkútra burkolatot építenek, ami különböző attrakcióknak ad majd helyet. A zenélő szökőkút egyébként minden nap délelőtt 10 órától este 22 óráig fog üzemelni, és óránként vízijátékot fog adni.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a tavaly elsőízben felkerült napvitorlákat a jövő héten helyezik vissza a szakemberek a Kölcsey utca és a Somogyi utca közé.

Fotó: Szűcs Péter

NE FÜRÖDJÜNK A SZÖKŐKÚTBAN

Mint már korábban többször is kiemeltük, az üzemeltetéshez szükséges algaölő szerek, a PH érték beállításához használt kénsav és a különféle vegyszerek miatt nem tanácsos sem most, sem nyáron “megfürödni” a szökőkutakban, irritációt okozhatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb