Kikapcs

Különleges kiállítás nyílt Szeged régi fotóiból: a képek alá Te is odaírhatod személyes emlékeidet

Szeged múltja családi fotókon címmel kiállítás nyílt május 2-án a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban, tudatta a Szegedi Emlékkereső Facebook oldalt üzemeltető Farkas András közösségi oldalán.

HIHETETLENÜL ÉRTÉKES RÉGI FOTÓK KERÜLTEK ELŐ

Mint a szervező írta, már négy alkalommal hirdette meg korábban Szeged múltjával foglalkozó csoportjaiban a családi fotó beküldő versenyt, mely során hihetetlenül értékes régi fotók kerültek elő városunk közeli és távolabbi múltjából egyaránt. “Ezek a képek néha kicsit homályosak, túlexponáltak, de ennek ellenére nagymértékben gazdagítják városunk történelmi fotótárát, hiszen a legtöbb hátterében olyan utcákat, tereket, vagy épp szórakozóhelyeket látunk, amelyek már nincsenek is …” – írta a kiállítás beharangozójában Farkas Árpád.

IDŐUTAZÁS SZEGED MÚLTJÁBA

Ezek a képek megőrzik nekünk fiatalságunkat, emlékeinket, vagy éppen a mai generációknak bemutatja Szeged egy régen, vagy számukra soha nem látott arcát. Így a kiállítás mindenkinek, fiatalabbaknak és idősebbeknek is kellemes merengést, időutazást jelenthet Szeged múltjába. Mint a szervező elárulta, a tárlat különlegessége, hogy a résztvevőket minden kép alatt egy üres lap várja, ahol saját, az adott fotóhoz fűződő emlékeiket papírra vethetik, s megoszthatják azokat az érdeklődőkkel, megőrizve gondolataikat az utókornak.

A kiállítás május 2. és május 16. között látogatható díjmentesen a szegedi Piarista Gimnáziumban, hétvégén is, 8 – 19 óráig.

Forrás és fotók: SZEGEDI EMLÉKKERESŐ FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb