Mindenmás

A szegedi vízimentők és a makói tűzoltók segítségével keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt négy embert, köztük két gyermeket

Szerdán a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is bekapcsolódott annak a négy eltűnt személynek a keresésébe, akik még vasárnap csónakjukkal a Marosba borultak a Temes megyei Perjámosnál, Romániában. A szegedi vízimentők a makói hivatásos tűzoltókkal közösen két hajóval keresik Apátfalva és Nagylak között az eltűnt személyeket, tudatta a szakszolgálat.

HAT KISKORÚ TARTÓZKODOTT A CSÓNAKBAN

Mint a Krónika Online írta, a csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel vasárnap, rajta tizenkét személlyel. A rendőrségi információk szerint a csónak vezetője 20:40 körül indult el a csónakkal Perjámosból az Arad megyei Szemlak irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze 2-3 méterre a csónak elsüllyedt.

NÉGY SZEMÉLYT, KÖZTÜK KÉT GYERMEKET MÉG MINDIG KERESNEK

A balesetben meghalt egy 3 éves szemlaki gyermek, négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfi, valamint két nagylaki gyermek – pedig eltűnt, azóta keresik őket. A keddi keresőakcióban 31 Temes és Arad megyei katonai tűzoltó, egy búváregység és egy rohammentős egység vesz részt. Mint a Krónika Online megírta, kedden a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség a magyarországi hatóságok segítségét kérte az eltűnt személyek felkutatásában. A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat tájékoztatása szerint a keresést meg is kezdték, a szegedi vízimentők a makói hivatásos tűzoltókkal közösen két hajóval keresik Apátfalva és Nagylak között az eltűnt személyeket.

A CSÓNAK VEZETŐJE ELLEN GONDATLANSÁGBÓL ELKÖVETETT EMBERÖLÉS MIATT FOLYIK ELJÁRÁS

A Temes megyei rendőr-főkapitányság hétfői közlése értelmében a Maroson elsüllyedt csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul 33 éves vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A férfit hétfőn 24 órára őrizetbe vették, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik ellene eljárás.

Forrás: kronikaonline.ro/Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb