Kikapcs

Gomba módra nőnek ki a faházak a Kárász utcán: a Széchenyi tér boros bódéi után épül a kézművesek birodalma is

Már majdnem a finisben vagyunk: május 12-21. között startol el Szegeden az ország legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat és benne a jó öreg Szegedi Borfesztivál. A közelgő indulást pedig jól jelzi, hogy a Széchenyi téri borász faházakat követően szerdán megjelentek a kézművesek bódéi is a Kárász utcán.

Május 12-tól 21-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. Idén rekordszámú, 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a huszonkét magyar borvidéket. A 27. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban, valamint a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak. Az árusok pedig hamarosan birtokba is vehetik Kárász utcai faházaikat, melyek a mai napon gomba módra kezdtek el a sétáló utca térkövei közül kinőni. A fabódék építését Olvasónk, Mesi kapta lencsevégre, akinek ezúton is köszönjük a képeket!

ÉPÜL ÉS SZÉPÜL A KÁRÁSZ UTCA: GYÜLEKEZNEK A NAPVITORLÁK ÉS CSERÉLIK A TUJAFÁKAT

Nagy a sürgés-forgás a Kárász utcán: gyülekeznek a napvitorlák és cserélik a tujafákat is Szeged sétáló utcáján. Nem hiába szépül teljes gőzzel városunk, hiszen kicsit több, mint egy hét múlva, május 12-én, jövő hét pénteken elstartol az ország legnagyobb borfesztiválja a Széchenyi téren, a Szegedi Borfesztivál.

ÍGY FOG KINÉZNI A 10 NAPOS SZEGED NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT PROGRAMJA

A nagyszabású rendezvényen a kicsit több mint egy hét alatt velünk lesz a 160 borászt felvonultató 27. Szegedi Borfesztivál, hazánk egyik leglátványosabb kézműves seregszemléje, a 22. Szegedi Hídivásár, a szuperkoncertekkel és tűzijátékkal színesített Dóm téri Kavalkád, a minőségi söröket és finom ételeket felvonultató, Klauzál téri Gasztroudvar, valamint a Szeged környéki finomságok és csecsebecsék lelőhelye, a Kincs tér. A szervező Szegedi Városkép és Piac már a részletes programot is kidolgozta, sőt, minden fontos információt megosztottak velünk, amit összeszedtünk egy nagy pakkba!

Köszönjük szépen a képeket Mesinek!

Láttál valamit, amelyről úgy gondolod, érdekelheti a többi szegedit? Küldd be a vadonatúj Szeged365 applikáción keresztül! Töltsd le a Szeged365 alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play áruházból! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb