Közélet

Nyolc diák és egy biztonsági őr halt meg szerdán egy belgrádi általános iskolában, amikor egy hetedikes diák lövöldözni kezdett (18+)

Nyolc diák és egy biztonsági őr halt meg szerdán egy belgrádi általános iskolában, amikor egy hetedikes diák lövöldözni kezdett – közölte a szerbiai belügyminisztérium, és egyben arról tájékoztatott, hogy a sebesült tanárnőt, valamint további hat diákot kórházban ápolnak.

ÉDESAPJA PISZTOLYÁVAL LŐTT

A szerbiai belügyminisztérium közleménye szerint a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen.

AZ ELKÖVETŐ EMINENS TANULÓ

A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.

MEG NEM ERŐSÍTETT FORRÁSOK SZERINT A TANÁRNŐ IS BELEHALT SÉRÜLÉSEIBE

A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van. A szerb sajtó korábban meg nem erősített hírekre hivatkozva közölte, hogy a tanárnő is belehalt a mellkasi sérülésekbe.

100 LAKOSRA 40 LŐFEGYVER JUT SZERBIÁBAN

A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

NOVÁK KATALIN IS RÉSZVÉTET NYILVÁNÍTOTT

Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán fejezte ki együttérzését a belgrádi tragédia miatt. “Magyarország nevében részvétemet és együttérzésemet fejezem ki Aleksandar Vučić szerb elnöknek és a szerb népnek a belgrádi tragikus iskolai lövöldözés miatt. Imádkozunk az áldozatokért és az elhunytakat gyászoló családokért” – írta Novák Katalin.

Fotók: index.hu: Oliver Bunic / AFP/Milos Miskov / Anadolu Agency / Getty Images Hungary/Djordje Kojadinovic / Reuters

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb