Mindenmás

Gyilkosságig fajult közlekedési affér: szíven szúrta az egyik férfi a másikat, a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását és további bűncselekményben való bűnösség megállapítását indítványozta azzal a dusnoki férfival szemben, aki egy közlekedési vitából eredő csoportos verekedés során szíven szúrta ellenfelét, közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A KÖZLEKEDÉSI VITA SORÁN MINDKÉT FÉL CSALÁDI SEGÍTSÉGET HÍVOTT

Tájékoztatásuk szerint elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint egy magyar és egy román állampolgárságú férfi szóváltásba keveredett Dusnok belterületén egy közlekedési vita kapcsán, melynek hevében boxerrel, illetve vasvillával kölcsönösen megrongálták egymás gépkocsiját, ezért a magyar férfi telefonon riasztotta az édesapját. Az apa azonnal a helyszínre sietett, ott azonban nem tudta számon kérni a fiatal román férfit, mivel az éppen elhajtott, ezért ő és a fia utána eredtek gépkocsijaikkal, és egy földesútig üldözték, ahova időközben megérkezett a román férfi felesége és apósa is, majd valamennyien megálltak, kiszálltak a gépjárművekből, és összeverekedtek.

A kölcsönös bántalmazás során mindannyian több sérülést szereztek, mire a dusnoki apánál előkerült egy kés, amellyel szíven szúrta a román család akkor 51 éves férfi tagját, aki összeesett és a helyszínen életét vesztette.

ELSŐFOKON A DUSNOKI APÁT 5 ÉV BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK

Az elsőfokú bíróság a dusnoki apát emberölés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, míg a fiát és a vita kialakulásában tevékenyen részt vevő fiatal román férfit garázdaság és testi sértés bűncselekménye miatt 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a román férfi feleségét testi sértés bűncselekménye elkövetése miatt 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

AZ ÍTÉLET ELLEN SÚLYOSÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZSÉG

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség az emberölést elkövető dusnoki férfi terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészségi fellebbezést fenntartva a kiszabott szabadságvesztés tartamának súlyosítását, valamint a férfi bűnösségének további testi sértés bűncselekményében történő megállapítását, míg a többi elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb