BlogMindenmás

Olvasói beszámoló: elhagyatott Peugeot 307 Szegeden, avagy mit árulhat el nekünk egy jobb napokat is látott elárvult autó

Nagyon sok Szegeden és környékén elhagyott autóról számoltunk már be nektek, hiszen szinte gombamód szaporodnak ezek a járművek a városban, bukkannak fel az útszélen, vagy mélygarázsokban. Ilyen volt például az a bordó Hyundai kisbusz Szeged határában, mely a nagybani piac előtti szakaszon a régi 5-ösön parkolt, vagy éppen a porosodó limuzin a Plaza mélygarázsában. Olvasónk Kristóf már többször bukkant igazi elhagyatott gyöngyszemekre Szeged szerte, amelyekről szavait tolmácsolva, rendszerint mi is beszámoltunk Nektek. Most egy újabb jobb napokat is látott verdáról írt nekünk, az alábbiakban az ő beszámolóját tesszük közre. Köszönjük Kristóf a rengeteg infót és az újabb képeket!

Mint az ismeretes, közterületen pusztuló elhagyott, illetve nem használt járművekből más nagyvárosokhoz hasonlóan Szegeden sincs hiány, körforgás módjára mindig tűnnek el és jelennek meg újabb és újabb mozdulatlan autók a parkolókban. Azonban az ilyen sorsra jutott négykerekűek körében is akadnak érdekesebb, látványosabb darabok, mint például a híres Alfa Romeo, az újszegedi Matiz torzó, a Plaza mélygarázsában oly régóta pihenő Chrysler, vagy éppen ezen levél alanya, amely egyrészt hiányos állapotban, hátulján pedig  egy megmosolyogtató rendszámtáblával díszeleg az illetett parkolóban már hónapok óta:

Az ugyancsak különös sorsra jutott Peugeot 307 abroncsai már február elején is arról tanúskodtak, hogy az autó egy ideje már mozdulatlan. Ez nem is meglepő, hiszen közlekedésre alkalmatlan, ugyanis az első lökhárító, az ablaktörlő lapátok és a vezető-, illetve csomagtér ajtó kilincse mellett hiányoznak még a fekete négykerekűről az első- és hátsó lámpák egyaránt, valamint mindkét visszapillantó tükör. Mivel két hónap alatt gyakorlatilag semmi sem változott a küllemén, több, mint valószínű, hogy nem lopások következtében vált szegény ilyen hiányossá, hanem donor autó szerepét tölti be.

Én még nem tettem meg, de egy csekkolás JSZP-n valószínűleg elárulná, hogy ez a hatósági jelzés egykor eredeti táblákkal tartozhatott-e ehhez a Peugeot-hoz, vagy egy teljesen más jármű azonosítóját sikerült megszerkeszteni közel élethűen, ám egy komoly baklövéssel. Utóbbi alatt mégpedig azt értem, hogy az eu-s rendszámok a J betűvel kezdődő kombinációk idején kezdtek el megjelenni, tehát ehhez a H-s kezdetű rendszámhoz még a régi zászlós változat dukál.

A sok -sok információt és fotókat köszönjük szépen Olvasónknak, Kristófnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb