Szegedi Arcok

Dr. Kovács Dénes: a rákos gyerekek többsége meggyógyul – szombaton 4-500 motoros gyűjt a beteg kicsiknek Szegeden

Május 6-án, most szombaton tartja a Dél-Alföldi Motoros Egyesület a “Nyújts Kezet!” című, ötödik alkalommal megszervezett jótékonysági motoros felvonulását – írtuk egy hete, a grandiózus megmozdulás célja, hogy a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványt támogassa. A szombat délután 2-től, a Huszár Mátyás rakparton esedékes rendezvényen egy betegőrző monitorra gyűjtenek, mint Dr. Kovács Dénes, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, rengeteget jelent nekik az ötödik éve megtartott jótékonysági megmozdulás, ahová tavaly több gyógyult kicsi is kilátogatott a szüleivel.

20 ÉVE SEGÍTI A BETEG KICSIKET MINDENKI DÉNES BÁCSIJA

Az óriási lelkű, korábban jezsuita szerzetesként szolgáló “Dénes bácsi” inspiráló történetéről – aki a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika onkológia és hematológia osztályán szakpszichológusként segíti a gyerekek gyógyulását – az alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

15-20 KISGYEREKET GYÓGYÍTANAK SZEGEDEN DAGANATOS BETEGSÉGGEL

Mint a legutóbbi, a szombati rendezvény helyszínén felvett beszélgetésünkben elmondta, országosan 150-200 olyan kisgyereket gyógyítanak, akiket daganatos betegség támadott meg, közülük Szegeden 15-20 kicsi van. Azért is fontos az orvosi kezelés és a profi ápolói munka mellett a lelki támogatás, mert ilyenkor a kis betegek – akik átlagosan 9-12 hónap közötti időszakot töltenek az Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika onkológia és hematológia osztályán – kiesnek a normális valóságból, gyakorlatilag a szüleikkel együtt az épület falai között élik a kis életüket.

Az évek óta tartó társadalmi összefogásnak köszönhető, hogy Szegeden egyedülálló módon megvalósulhatott, hogy egy család egy szobában lehessen, amely mint magyarázta, nagyon sokat segít a gyógyulásban.

Az alapellátáson túl vannak olyan igények, amelyeknek beszerzését meg kell oldaniuk, ebben nyújtanak óriási segítséget a Nyújts Kezet! jellegű megmozdulások. Szobánként 4-5 olyan gép is van, amelynek darabja 5-600 ezer forintba kerül, ezek többségét a most hétvégihez hasonló háttérmunkából finanszírozzák.

JÓ HÍR, HOGY KÉT ÉVE NEM VESZÍTETTEK EL KISGYERMEKET A SZEGEDI KLINIKÁN

A tavalyi esemény egyik legszívmelengetőbb pillanata az volt, amikor olyan kisgyerekek érkeztek a helyszínre, akiket korábban Szegeden gyógyítottak meg a szörnyű betegségből. Dr. Kovács Dénes érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy Pünkösdkor lesz kereken két éve, hogy nem veszítettek el kisgyereket a Szegedi Gyermekklinikán.

SZOMBATON DÉLUTÁN 2-TŐL INDUL A GYŰJTÉS A RAKPARTON, EGY BETEGŐRZŐ MONITOR MEGVÁSÁRLÁSA A CÉL

A szombati Nyújts Kezet! jótékonysági találkozó délután 2-kor indul a Huszár Mátyás rakparton, mint Ujváry Béla, a motoros egyesület elnöke elmondta, nagyjából 500 motorost várnak Szegedre.

  • A gyülekező 2-kor indul a rakparton,
  • 3-tól egy grandiózus felvonulás indul a városban (ennek a helyszíneivel hamarosan érkezünk a Szeged365-ön),
  • majd 4-től a klinikák előtt lehet gyönyörködni a kétkerekűekben.

Az eseményen végig kint lesz a Reménysugár Alapítvány csapata, akiknek készpénzes formában lehet adakozni. A befolyt összegből egy betegőrző monitort szeretnének vásárolni, tudtuk meg Dr. Kovács Dénes elnöktől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb