Smart Szeged

Két szegedi középiskola is bekerült a 2023-as TOP 100 rangsorba

Idén is összeállította a középiskolai rangsorát a HVG, amelyben van állami, egyházi és alapítványi intézmény is. Csongrád-Csanád megyéből mindössze két iskola került fel a 100-as rangsorba, mindkettő szegedi:

  • a 29. helyen végzett a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium,
  • és 56. lett az SZTE (Ságvári Endre) Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola.

Az első helyezett szintén egy “Radnóti” lett, csak nem a szegedi: a tavaly még “csak” a harmadik helyen álló ELTE Radnóti Miklós Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium az idén a 2022-es lista első helyét birtokló Eötvös József Gimnáziumot és a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot is maga mögé utasította a HVG 2023-as rangsorában.

A lista első tíz helyét – egy kivételével – fővárosi gimnáziumok teszik ki, idén a veszprémi Lovassy László Gimnázium került be közéjük, amely a tavalyi 25. helyét javította az idei lista 10. helyére.

A rangsor készítői több szempont alapján rangsorolták a hazai középiskolákat, az egyik ilyen a 10. évfolyamosok kompetenciaméréseinek iskolai átlaga szövegértésből és matematikából, de fontos szempont az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlaga magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik aránya és a a magyar egyetemekre, főiskolákra bekerült diákok átlagpontszáma is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb