Mindenmás

Kéz alól vett vakondirtószert a férfi, később a saját kiskorú gyereke lett öngyilkos vele – a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ügyben (+18)

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adták-vették egymást közt a nagyon mérgező szert, ami végül egyikük családjában tragédiához vezetett – nyilatkozta hétfőn az ügyészség.

A vádirat szerint az egyik férfi egy megyebeli kisvárosban kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott. A vádlottat 2017-ben egy helybeli ismerőse megkereste azzal, hogy a kertjében nagyon elszaporodtak a vakondok, segítsen neki. A férfi 3 éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amelyet továbbadott a másik férfinak.

A KISKORÚ GYERMEK TALÁLTA MEG A MÉRGET

A közlemény szerint a szert kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. A két férfi egyike sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel. A szert megvásárló férfi kiskorú gyermeke 2021-ben a mérget megtalálta, majd öngyilkossági szándékkal bevette, és a szakszerű orvosi kezelés ellenére elhunyt. A járási ügyészség a két férfit méreggel visszaélés vétségével vádolja. Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb