Közélet

Támogatást kap az önkormányzat a Tiszavirág Sportuszoda megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére

“Újabb jó hír: a kormány a Tiszavirág Uszoda további rezsitámogatásáról döntött” – jelentette be a közösségi oldalán Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő. Mint tovább kiemelte, a kormány arról döntött, hogy a tavaszi és nyári időszakra további 141 millió forint támogatást kap az önkormányzat a Tiszavirág Sportuszoda megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére.

Január után májusban ismét rezsitámogatást kap a Tiszavirág Sportuszoda Szegeden. Az év elején 117 856 000 forintot kaptak a működtetésre, most pedig Mihálffy Béla bejelentése szerint további 141 millió érkezik a városunkba.

A Tiszavirág Sportuszodát sem kerülte el egyébként a brutális rezsidrágulás, be is zárta kapuit tavaly december közepén. Tervezetten március 3-án nyitottak volna újra, de időközben az üzemelés megnövekedett költségeire a kormányzat az elmúlt év utolsó negyedévére közel 70 milliót adott, majd a városnak újabb 1,299 milliárd forintot ítéltek meg a közintézmények rezsitámogatására. Ezt követte a közel 118 millió forintos támogatás még januárban, és nagyon úgy fest, hogy most ismét pénz érkezik a büdzsébe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb