Közélet

Mihálffy Béla: kinyithat a Tiszavirág Sportuszoda, címzetten 117 millió forint támogatást kap rá a kormánytól a szegedi önkormányzat (frissítve)

“Újabb siker: kinyithat a Tiszavirág Uszoda!” – írta pénteken a közösségi oldalára Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő. Mint tovább kiemelte: “ma a kormány döntött, és 117 856 000 forint támogatást kaphat az önkormányzat az első negyedévre a Tiszavirág Sportuszoda megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére, amennyiben úgy döntenek, hogy elfogadják, és kinyitják az uszodát”.

TÁMOGATÁSOK IDE VAGY ODA, DECEMBERBEN BEZÁRT AZ USZODA

Tavaly december közepén zárta be kapuit a Tiszavirág Sportuszoda, tervezetten március 3-án nyitnának újra. Közben az üzemelés megnövekedett költségeire a kormányzat az elmúlt év utolsó negyedévére közel 70 milliót adott, majd a városnak újabb 1,299 milliárd forintot ítéltek meg a közintézmények rezsitámogatására. 

KÜSZÖBÖN AZ ÚJRANYITÁS?

A fent említett összegekhez érkezhet most meg még pluszban a 117 millió forint. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a szerkesztőségünknek elmondta, hogy a fent említett összeg címzetten a Tiszavirág Sportuszoda megemelkedett rezsiköltségeinek finanszírozására érkezik, azzal a feltétellel, ha a városvezetés kinyitja az intézményt. Az államtitkárság bekérte az önkormányzattól a számokat, a cikkünkben szereplő összeg a decemberi költségek feletti részt fogja fedezni, magyarán, az üzemeltetés annyiba kerülne, mint 2022-ben.

A támogatást akkor tudják utalni, ha a város előtte kinyitja a Tiszavirágot, tudomása szerint erről az önkormányzatot már értesítették.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében kerestük meg a támogatás hírét posztoló Mihálffy Bélát, mellette pedig Kovács Tamás alpolgármestert is, az előbbi már reagált, az utóbbira még várunk. Amint megérkezik Kovács Tamás válasza, cikkünk frissülni fog. Az ügyben egyébként 9 napja kerestük meg Botka Lászlót, tőle még nem kaptunk választ.

FRISSÍTVE: KEDDEN ÚJRA KINYIT A TISZAVIRÁG SPORUSZODA

Pénteken késő délután önkormányzati forrásaink arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy január 17-én, azaz kedden reggel nyolc órakor újra kinyit a Tiszavirág Sportuszoda Szegeden. Részletek:

ÓRIÁS CSAPÁS A BEZÁRÁS A SPORTOLÓKNAK

Óriási csalódásként élik meg a városvezetés döntését – nyilatkozta Molnár Tamás, a Szegedi Vízilabda Egylet ügyvezető igazgatója a Tiszavirág Sportuszoda bezárását követően, mint a VLV nevű vízilabda-portál írta, a döntés miatt jelenleg 500 úszó- és vízilabdázó-palánta kénytelen Hódmezővásárhelyre átjárni edzeni, a Szeged OB1-es csapata pedig a soron következő két hazai bajnoki meccsét szintén a szomszédos megyei jogú városban kénytelen megrendezni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb