Sport

Bent maradunk az A csoportban! Szép volt fiúk!

Drámai küldeném volt, végül hosszabbítás után nyert a Szeged az Oroszlány ellen, és ezzel eldőlt: bent maradtunk az A csoportban.

A mérkőzés előtt tudtuk, az Oroszlány az előző öt mérkőzését egyaránt megnyerte, így nem könnyű csata várt ránk.

Eleinte le tudtuk rágni a körmünket, mivel a csapatok a második negyed közepéig nem tudott egyik csapat sem meglépni a másiktól, de aztán Washington kettő plusz egyes akciója után hét ponttal vezettünk! Aztán sajnos az OSE felzárkózott, húsz perc után egyetlen pont volt az előnyünk, 36–35.

A harmadik negyedet 9–0-al kezdtük, de ez sem törte meg az Oroszlányt, mi több, Barnjak triplájával már az OSE-nál volt az előny, 47–48. A fordulatos, hullámzó meccsen nem alakult ki nagyobb különbség egyik oldalon sem, Roberson pontjaival végül öttel is vezettünk, de Rujáké volt a negyed zárókosara, 55–52-ről jöhetett a negyedik negyed.

A vége nagy izgalmakat hozott: Washington hét másodperccel a vége előtt kiegyenlített, 70–70-re, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás hol itt, hol ott volt az egypontos előny, Barnjak tartotta a vendégeket, majd kicsivel több, mint fél perccel a vége előtt Washington emelt be egy triplát, amivel 78–76-ra vezettünk. Innen újabb nagy védekezést mutattunk be, nem engedtünk több kosarat ellenfelünknek, így hosszabbítást követően megállítottuk az OSE győzelmi sorozatát.

Ami ennél is fontosabb, mivel a Nyíregyháza kikapott a Pakstól, így eldőlt, hogy bent maradtunk az A csoportban: a hátralévő négy mérkőzés eredményeitől függetlenül így már bebiztosítottuk jövő évi A csoportos tagságunkat. A play-outot egyébként az utolsó helyezett Nyíregyháza vendégeként folytatjuk szombaton. VÉGEREDMÉNY: Naturtex-SZTE-Szedeák–MVM-OSE Lions 78–76 (18–18, 18–17, 19–17, 15–18, 8–6) 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb