Mindenmás

Napi pakk: egy nap múlva Borfeszt, naná, hogy az eső is megérkezik Szegedre

Egy nap múlva indul a Szegedi Borfesztivál, vele együtt a rossz idő is meg fog érkezni az előrejelzések szerint: napközben eleredhet az eső, keleties szelet is kapunk, amely sokfelé élénk, erős lehet, 15 fok lesz. Kávét a kézbe, itt a csütörtök reggeli Szeged365 napi pakk, Salvador Dali születésnapján.

NÉVNAPOSOK, DALI ÉS EGY KIS HOUSE OF THE RISING SUN CSÜTÖRTÖK REGGELRE

Boldog névnapot Nektek,

  • Ferenc,
  • Fülöp,
  • Izidor, Jakab, Gujdó!

119 éve született Salvador Dali szürrealista festő, ma ünnepli 82. születésnapját Eric Burdon angol zenész, az Animals énekese, akik A felkelő nap háza című amerikai népdal feldolgozásával lett világszerte ismertek.

Apropó, ha ütős muzsikát hallgatnál (veretnél) a reggeli kávé mellé, van a dalnak egy Five Finger Death Punch feldolgozása is, nálunk mindent visz, ráadásul a basszusgitár egy magyar srác, Báthory Zoli kezében van. Katt IDE, szerintünk jobb mint az Animals-verzió.

HOLNAP INDUL A BORFESZTIVÁL, NANÁ, HOGY VELE EGYÜTT JÖN A ROSSZ IDŐ IS

Csütörtökön egy hullámzó frontrendszer miatt vastagabb felhőtakaróra számíthatunk Szegeden. Reggel még nem lesz csapadék, viszont napközben már eleredhet az eső. Az OMSZ előrejelzése szerint keleties szelet is kapunk, amely sokfelé élénk, erős lehet.

Délután 15 fokra van kilátás városukban. 

Pénteken kezdődik a Borfesztivál, így meg sem lepődünk: ekkor ismét erősen felhős, borult lehet az ég Szeged felett, és többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként zivatarokra. Többfelé szeles időre, 13 és 20 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.

Apropó, érettségi: a németesek ma szusszanhatnak egyet, de az angolosokra nagy nap vár a szegedi iskolákban. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 45 864-en vizsgáznak az országban, nagy kalappal nekik!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb