Mindenmás

Hivatalos: tényleg a csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét találták meg Makó mellett (+18)

Holttestet találtak a Marosban, Makó mellett hétfő délután – írtuk meg elsőként az eseményeket követően, majd arról kezdtek el szólni a hírek, hogy a Maros romániai szakaszán április 30-án történt csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét találhatták meg. Mint ma kiderült, a feltételezes helytálló volt, kedd este ugyanis az Arad megyei rendőrség megerősítette, hogy a csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét találták meg a magyar hatóságok Makó térségében – írja a Maszol.ro szerda reggel.

ÁPRILIS 30-ÁN BORULT FEL A CSÓNAK

Mint megírtuk, a csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel április 30-án este. A rendőrség tájékoztatása szerint a csónakot vezető 33 éves férfi április 30-án 20:40 körül indult el a Maroson a Temes megyei Perjámosból az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a facsónakba, 5 felnőtt és 6 kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze 2–3 méterre a csónak elsüllyedt. Összesen 12-en voltak rajta, a balesetben egy 3 éves szemlaki gyermek életét vesztette, négy személy, két férfi és két gyermek, pedig eltűnt.

A román hatóságok az elmúlt hétvégén a két felnőtt eltűntnek – a 29 éves aradi és a 31 éves nagylaki férfinak – a holttestét is megtalálták, míg a két kiskorút – egy 7 és 10 év közötti kisfiút és kislányt – tovább keresték.

MÁR BIZTOS, HOGY AZ EGYIK ELTŰNT GYEREKET TALÁLTÁK MEG MAKÓNÁL

A maszol.ro portál ma reggel azt írja, hogy az Arad megyei rendőröket a magyar hatóságok értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. A fiúgyermek tetemét a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították vizsgálatra. A holttestet az Arad megyei rendőrség közlése szerint hétfő délután azonosították, kedd este pedig azt a hírt is megerősítették hivatalosan, hogy a csónakbalesetben eltűnt gyermeket találták meg Makó környékén.

Egy eltűnt gyermek keresése még mindig folyamatban van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb