Mindenmás

Gyerekholttestet találtak a vízben Makó mellett (frissítve) (18+)

Holttestet találtak a Marosban, Makó mellett hétfő délután – tudtuk meg több, egymástól független forrásból. Az első olvasói tudósítások délután 2 és 3 között érkeztek meg hozzánk, mint írtátok, több rendőr -, mentő – és tűzoltóautó is kint volt a Maros Kalandpark melletti partszakaszon.

A hivatalos szervek későbbre ígértek részletesebb tájékoztatást, ami biztos, hogy egy holttestet találtak a vízben.

Hogy vajon a Maros romániai szakaszán történt csónakbaleset újabb áldozatát találták – e meg, egyelőre (hivatalosan) nem lehet tudni.

FRISSÍTVE: MEGERŐSÍTETTE A RENDŐRSÉG AZ ÉRTESÜLÉSEINKET

Cikkünk megjelenését követően érkezett meg a rendőrség reakciója, akik megerősítették értesülésünket.

“Kollégáink a délután folyamán Makón egy ismeretlen személyazonosságú holttestet emeltek ki a vízből, azonosítása folyamatban van”

– írták válaszlevelükben.

FRISSÍTVE, 2.0.: AZ EGYIK ROMÁN HÍRÜGYNÖKSÉG SZERINT A MÚLT VASÁRNAPI CSÓNAKBALESET EGYIK GYERMEKÁLDOZATÁT TALÁLTÁK MEG

Magyarországon találhatták meg hétfőn a Maros romániai szakaszán múlt vasárnap történt csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét – írta az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

Az Arad megyei rendőröket a magyar hatóságok értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. Egy fiúgyermek teteméről van szó, a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították vizsgálatra – közölte az MTI. Az Arad megyei rendőrök egy csoportja Magyarországra utazott, hogy azonosítsák, a holtest a múlt vasárnap a Maros romániai szakaszán történt csónakbaleset egyik kiskorú áldozatáé-e – írta a hírügynökség.

VASÁRNAP EGY NAGYLAKI FÉRFI HOLTTESTÉT TALÁLTÁK MEG

Mint korábban írtuk, még május elsején történt meg a tragédia a Maros romániai oldalán, a Makótól nem messze lévő perjámosi kikötő környékén. A keresési akcióba a szegedi vízimentők és a makói tűzoltók is bekapcsolódtak.

A román hatóságok az elmúlt hétvégén a két felnőtt eltűntnek – a 29 éves aradi és a 31 éves nagylaki férfinak – a holttestét is megtalálták, míg a két kiskorút – egy 7 és 10 év közötti kisfiút és kislányt – tovább keresték. A romániai balesetben eltűnteket a Maros magyarországi szakaszán, Nagylak és Makó között is keresik a magyar mentőegységek, miután a román hatóságok a segítségüket kérték. A román hatóságokra hivatkozó hírügynökségi források szerint a két gyermek egyikét találhatták meg ma délután Makón, azonban ezt az értesülést egyelőre sem a magyar rendőrség, sem a katasztrófavédelem nem erősítette meg.

RÉSZEG VOLT, JOGSI ÉS ENGEDÉLY NÉLKÜL

A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a csónakot vezető 33 éves férfinek nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, ráadásul ittas volt a baleset idején. A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél.

Az Arad megyei rendőrség múlt hétfőn őrizetbe vette, majd kedden már szabadon is bocsátotta az illetőt, aki négy másik felnőttel és három gyerekkel együtt élve került ki a vízből. A férfi szabadlábon védekezhet az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás során.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb