Mindenmás

Éheztette gyerekeit, és ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet kaptak, akkor megalázta, bántalmazta őket egy “anyuka” – vádat emeltek ellene Vásárhelyen

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki olyan mértékben várt el kitűnő sport- és tanulási eredményt a lányaitól, hogy azzal már veszélyeztette fejlődésüket erkölcsileg, érzelmileg, értelmileg és testileg is.

A közlemény szerint a vádiratban az áll, hogy a nő egyedül nevelte a két kiskorú lányát, amelynek során 2016 és 2021 ősze között súlyos alkoholproblémákkal küzdve, teljesítehetetlen elvárásokat fogalmazott meg a gyerekekkel szemben.

NEM ADOTT ELEGENDŐ ÉTELT, MINDEN NAP MÉRTE A GYEREKEK SÚLYÁT

Mint kiderült, ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet kaptak, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy a sértett könyörgött a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet. Mindezek mellett a lányok nem vehettek részt osztálykiránduláson és csak kötelező iskolai programokra mehettek el. A nő a magas színvonalon sportoló sértettektől még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért minden nap mérte testsúlyukat, melynek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek.

LELKI SZENVEDÉST OKOZOTT A GYEREKEKNEK

Mindezek mellett a nő folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sport teljesítményüket amellett, hogy a sértettek édesapjukkal sem tarthattak, csak titokban kapcsolatot. Az ügyészség szerint a vádlott mindezekkel olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek, hogy iskolai jelzésre az akkor még kiskorú sértettet ideiglenes hatállyal a gyámhatóság az édesapánál helyezte el, akit követett az akkorra már felnőtté vált testvére is. Az ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb