Szegedi Arcok

Napok óta pávákat kerget egész Szeged, a meghibásodott kerítés miatt szöktek meg a kis csibészek

Három páva sétálgat a Tímár utcában – írtuk meg szerdán, majd csütörtökön este hatkor pedig már azt az információt kaptuk Gergely olvasónktól – nagyon köszi -, hogy Petőfitelepre költöztek a pávák, méghozzá a tetőre. Mint azóta kiderült, egy pár napja meghibásodott kerítés miatt szökött meg a Tápéi rétről a 3 darab növendék páva kakas, amiből egyet már sikeresen befogtak.

A Szegeden elveszett – talált nevű Facebook csoportba került fel tegnap egy poszt, mely szerint egy pár napja meghibásodott kerítés miatt szöktek meg az állatok. Mint a posztoló, Balázs írja: “együtt mozognak, s mára kiderült, hogy a Tiszán keresztüljutva bent tartózkodnak Szegeden. Gazdájuk tud róla, ma napközben egy segítőkész úriember kertjében voltak, de elrepültek. Még fiatalok, a jellegzetes szemmintás tollazatuk nem nőtt ki, viszont az egyiknek egy fehér folt található a nyakán” – emelte ki a posztoló, majd nem sokkal később kihangsúlyozta, hogy egyet segítséggel sikerült megfogni, és biztonságban van, tehát kettő maradt!

Azt azért meg kell említenünk, hogy le a kalappal a szegediek előtt! A poszt alatt ugyanis egy emberként fogott mindenki össze, és folyamatosan érkeztek az infók és a képek a madarak hollétéről. “Idősek otthona kertjében tartózkodnak” – írta az egyik helyi lakos a poszt alatt, de látták őket az Olajbányász téren és a Szilléri sugárút és a Római körút sarkán, tehát kóborolnak rendesen Szeged szerte. Segítsünk megtalálni őket a tulajdonosnak!

A három állatról készült videónkat egyébként itt tudod megnézni:

@szeged365

Nem hiányzik valakinek? Három páva sétálgat a Tímár utcában… :) Köszi a videót, Peti!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb