Kikapcs

Szakad az eső, de hamarosan indulhat a mulatási: zászlós felvonulás, megnyitó és Hevesi Tamás – mutatjuk a Szegedi Borfesztivál pénteki programját, és hogy elázunk-e!

Régóta vártunk erre, és végre eljött: indul az ország legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja, a Szeged Napja Ünnepségsorozat, benne a leghosszabb időtartamú és a legtöbb borászatot felvonultató hazai borfesztivállal. Lesz itt ma minden, mi szem-szájnak ingere:

  • ünnepélyes megnyitó és felvonulás,
  • koncertek,
  • finom borok,
  • és kézműves gasztrocsodák.

Összeszedtünk mindent, amit tudni kell, az időjárástól kezdve a részletes programig, egy nagy pakkba!

A mai nappal kapcsolatban biztosan nem tévedünk akkor, ha azt mondjuk, hogy mindenkit talán az érdekel a legjobban, hogy milyen időjárásra számíthatunk? Nos, délután három óra van, kicsit több mint két óra múlva kezdődik a nagy banzáj, és konkrétan szakad az eső Szegeden. Azonban van egy jó hírünk: az Időkép előrejelzése szerint délután ötre eláll az eső, és éjfélig nem is kell elővenni az esernyőket a városunkban, így nagyon úgy fest, hogy Fortuna a szervezők mellé állt:

A szervezők egyébként a csapadékos időjárás-előrejelzések miatt kétszer annyi napernyővel készültek a helyszínekre, így az eső elől találhatunk magunknak búvóhelyet is.

PROGRAMOK ÉS BOROK TÖMKELEGE

A 27. Szegedi Borfesztiválon idén 160 borász kínálatát lehet majd végigkóstolni, ennyi kiállító egyébként még nem volt az 1995 óta tartó fesztivál történetében. A borászok mellé közel 30 vendéglátós is csatlakozik, akik a finom borok mellé különféle sajtokat és gasztronómiai különlegességeket is kínálnak, de hazai pálinkákat is lehet kóstolni a Széchenyi téren.

Ami a programok illeti, a Pavane Táncegyüttessel és a borrendekkel közös felvonulás 17.30-kor kezdődik a Dugonics téren, ahonnan a Széchenyi térig menetelnek majd nagy csinnadratta közepette.

A felvonulás után jön a hivatalos megnyitó 18.00-kor, majd indulhat a banzáj! Ma fellép:

  • 18.30-kor a Peter and Pan,
  • 20.30-kor a Docpiano Band – Pingvin Patika színpad,
  • 19.00-kor Pintácsi Viki,
  • 20.00-kor Hevesi Tamás,
  • majd 21.00-kor Várkonyi Tibi.

A színes programok mellett jótékonysági borárverés is lesz a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. Ez 20.50-kor kezdődik a Széchenyi téren.

ÜVEGPOHÁR ÉS KÉSZPÉNZMENTES FIZETÉS

Azt se feledd, hogy a borfesztiválon idén is kizárólag üvegpohárban lehet inni a finom borokat, az eldobható műanyag poharak már tavaly kivonásra kerültek. A fesztivál emblémájával ellátott 48 cl-es pohár egyébként hazavihető emlékbe. Az idei év újdonsága viszont az, hogy bevezetik a készpénzmentes fizetést! A Széchenyi téren, a Klauzál téren, a Dugonics téren és a Dóm téren étel és ital vásárláskor csakis Festipay kártyával, vagy saját bankkártyával lehet fizetni, viszont kivételt képeznek a kézművesek és a Szegedi Hídivásár kiállítói.

Mindezek mellett nyit a Kézműves- és Gasztroudvar a Klauzál téren és a Kincs tér is a Dugonics téren. Utóbbinál a következő programok várnak:

  • 17.30 X-Treme Tánciskola
  • 19.00 DJ Boban
  • 20.00 Élő zenés bolgár táncház a Folk-Pakk zenekarral és a Balkán Táncegyüttes tagjaival.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb