Mindenmás

Részegen halálra verte az alkalmazottját egy férfi – a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség is megszólalt az ügyben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az alkalmazottja életét kioltó Bács-Kiskun vármegyei férfival szemben kiszabott büntetés helybenhagyására tett indítványt – közölte szerkesztőségünkkel pénteken az intézmény.

Mint kiemelték, elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el bíróságként a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2021 októberében egy férfi az általa üzemeltetett szeszfőzdében, ittas állapotban vitázni kezdett a sértettel az eladott pálinkáért kapott pénz miatt. A vita hevében az elkövető a sértettet ököllel többször megütötte, majd miután áldozata a földre került, egy szerszámnyéllel és eszköz nélkül is kitartóan bántalmazta, csontjait több helyen eltörte. A sértett a bántalmazás következtében életét vesztette. A letartóztatásban lévő férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

NEM INDOKOLT AZ ENYHÍTÉS

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést elsődlegesen a cselekmény halált okozó testi sértés bűntetteként történő minősítése, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a vádlott cselekményét is helyesen minősítette és a kiszabott büntetés enyhítése sem indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb