Sport

Hajrá Szeged, mozgásra fel: szombaton jótékonysági Aréna körfutás lesz városunkban

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) idén május 19-20. között rendezi meg a Szeretethíd Kárpátaljáért Önkéntes Napokat. Ennek keretében szombaton 10 órától 12 óráig tartják meg az Aréna körfutást Szegeden.

Az OTP Bank-Pick Szeged szoros kapcsolatot ápol a Magyar Református Szeretetszolgálat szegedi szervezetével. Több közös akciójuk is volt már eddig, most pedig sor kerül a következőre: a hétvégén rendezik meg a Szeretethíd Kárpátaljáért Önkéntes Napokat, ennek keretében pedig szombaton 10 órától 12 óráig tartják meg az Aréna körfutást Szegeden.

NEM VERSENY, HANEM EGY JÓTÉKONYSÁGI ESEMÉNY

A szegedi klub a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy mozogni, futni várják azokat, akik szeretnék körbefutni a PICK Arénát. Kihangsúlyozták, hogy ez nem verseny, hanem egy jótékonysági esemény, nincs nevezési díj, hanem adományokat várnak a szervezők. A kárpátaljai líceumok, az ott tanuló diákok és közösségek részére szeretnének mielőbb sporteszközöket beszerezni és eljuttatni hozzájuk.

A résztvevők a meghirdetett program keretein belül egy teljesített Aréna-körrel és önkéntes pénzbeli adományaikkal támogatást nyújthatnak a nemes célért. Az adományokat erre az alkalomra kihelyezett gyűjtőládába helyezhetjük el. Az összegyűlt adományok célba juttatása a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül történik.

A meghirdetett időpontban (10-től 12 óráig) teljesíthető az Aréna-kör.

Nincs közös bemelegítés, rajtszám, rajtceremónia, verseny. Mindenki akkor indul, amikor akar, hangolódhat a táv megtételére, majd nekiindulhat és teljesítheti. Mindezek mellett az érdeklődők a jelzett időtartam alatt a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség sátraiban kaphatnak információkat az önkéntes munka szépségeiről, rejtelmeiről, és a kárpátaljai magyarokhoz a Szeretethídon keresztül eljuttatott segítségről.

Tehát: hajrá Szeged, futásra fel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb