Szegedi Arcok

Welcome to Szeged: pont bunyó előtti face off-oltak a Dugonics téren, miközben Kövér László autója mehetett el a háttérben

Mindig is tudtuk mi, szegediek, hogyan kell vendégeket fogadni meseszép városunkban. Most éppen egy UFC meccsek mérlegeléseit idéző face off – fal leptük meg az országgyűlés elnökét, aki ma délután Szeged felé vette az irányt, hogy a szegedi polgári közösség által alapított Pálfy Ferenc-díj átadó ünnepségén és az azt követő állófogadáson vegyen részt. Egy Szeged365 olvasói videó tanúsága alapján pont az elnöki konvoj mehetett el a Dugonics tér mellett, miközben pár méterre egymással néztek farkasszemet a helyi McGregorok.

A face off kifejezés azt jelenti, amikor küzdősport események előtt a küzdő felek farkasszemet néznek egymással a közönség és a sajtó szeme láttára. Az esetek egy részében “emberkedésbe” szokott torkollni a mutatvány, pont, mint a Dugonics téren ma délután keménykedő urak esetében.

A videót Martintól kaptuk, mint írta, nem lett verekedés a dulakodásból, hogy sorait idézzük:

“…a harcművész urak pont azt követően vonultak le a tatamiról, hogy a fekete Mercis konvoj átvonult volna a Dugonics téren.”

A felvételt készítő szegedi arra tippelt, hogy a háttérben pont az országgyűlés elnöke érkezhetett meg Szeged belvárosába, aki a szegedi polgári közösség által alapított Pálfy Ferenc-díj átadó ünnepségére és az azt követő állófogadásra érkezett hozzánk. Hogy tényleg Kövér László ült-e a fekete limuzinban, nem tudhatjuk biztosan, azonban mind az időpont, mind a helyszín, mind az autó típusa és a tetején lévő kék villogó stimmelt, a kérdés már csak az, hogy vajon látta-e a közismert politikus a tiszteletére rendezett harcművészeti parádét.

A két alábbi, a Szeged365 TikTok csatornára feltöltött felvétel pár másodperc különbséggel készült a Dugonics téren.

Elnöki konvoj, rendőri felvezetéssel:

@szeged365

ELNÖKI ügy: Kövér László konvoja Szegeden, 2023.05.16-án! Köszi, Martin!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Szotokán harcművészeti bemutató, Mucsi style, osz:

@szeged365

Face-off, a Dugó téren: van, akiknél már délután 3-kor elkezdődött a Borfeszt #partyhard szeged365

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Még jó, hogy a Kárász utca a hetekben világhírűvé vált wu-shu nagymestere vagy a két szombat esti Tong Po nem volt jelen, lett volna ne mulass:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb