Sport

Kopasz Bálint szerint egy dobása van, különben vége a pályafutásának

Az év végén belengetett visszavonulásával sokkolta a közeget, az idei évet pedig kihagyott válogatóval kezdte a Szegeden született, jelenleg a Győri VSE színeiben versenyző Kopasz Bálint, aki a Maty éren megtartott világkupán Varga Ádám és Fernando Pimenta mögött ezúttal bronzérmes lett a királyszámban. Tokió olimpiai bajnoka a verseny után az idei terveiről, a párizsi olimpia utáni kihagyásról vagy visszavonulásáról, és a sportolói karriert követő időszakról is beszélt.

NEM JÖHET NÁLA SZÓBA, HOGY NE LEGYEN FORMÁBAN

Októberben arról beszélt a még mindig csupán 25 éves sportoló, hogy a 2024-es ötkarikás viadal után úgy érzi, hogy abbahagyja a versenyzést, az Index kérdésére pedig azt is elmondta, mi dönthet a visszavonulás és mi a folytatás mellett. 

“Ha nem sikerül kijutni az olimpiára, vagy ott nem jön össze a dobogó, akkor végleg befejezném. Ha meglesz a párizsi szereplés, és az érem, akkor az megerősít, hogy legyen folytatás egy pihenőév után”

– mondta Kopasz Bálint az Indexnek.

„Nálam az nem jöhet szóba, hogy hosszú ideig ne legyek formában”

– magyarázta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szegedi, aki hozzátette, ha jövőre jó formában lesz, nagy eséllyel kijut Párizsba is. Szerinte a többiek is fáradnak, a fiatalok pedig egyelőre nem veszélyeztetik a legjobb “A” döntős időket. Mint nyilatkozta, ha úgy érzi, hogy nem megy, nem olyan gyors, nem megy a hajó, akkor nem erőlteti tovább, hogy csak azért is induljon még több versenyen, vagy hogy visszavágjon bárkinek is. 

“Amíg jól működik, kihasználom, ha nem megy már, akkor utána nem fogom erőltetni. Most ez az egy kártyám van, ezt kell megjátszani” 

– jelentette ki a 2020. évi nyári olimpiai játékokon, 2021. augusztus 3-án K-1 1000 méteren olimpiai bajnoki aranyat szerző Kopasz Bálint.

HA VISSZAVONUL, SZERETNÉ EGY KICSIT ÉLNI A “FIATALOK ÉLETÉT”

A lap az esetleges visszavonulás utáni évekről is faggatta, erre azt válaszolta, még nem döntötte el, hogy a sportolói karrier után mihez kezdene. Már vannak elképzelések, de ezek egyelőre nem publikusak. Mint magyarázta, ha befejezi, szeretné egy kicsit bepótolni az elmúlt éveket: világot látni, élni a fiatalok életét kicsit, ihletet szerezni, milyen téren helyezkedjen el.

Régebben érdekelte az ásványgyűjtés, most a dietetika és a táplálék-kiegészítők világa mozgatja, de hogy mit hozhat a jövő, az majd kiderül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb