Közélet

Éles fegyverekkel felszerelt honvédségi helikopterek szállnak le ma Szegeden

Kiképzési feladatokat hajt végre a Magyar Honvédség 2023. május 20-26-ig a Szegedi Repülőtéren, mely célja a Különleges Légi Műveleti Osztag gyakoroltatása – tudtuk meg Báló Tamástól, a Szegedi Repülőtér vezetőjétől. A gépek szombat délután érkeznek meg, vasárnap pedig díjmentesen lehet megnézni a hat helikoptert, a vadonatúj Lynx gyalogsági harcjárműt és a Polaris MRZR-4 terepjárót. Mivel éles fegyverek vannak rajtuk, csakis annyira lehet majd megközelíteni őket, amennyire a honvédség munkatársai azt engedélyezni fogják.

A gyakorlat részét képezi a 2023. május 21-én 13-18 óráig tartandó nyílt nap. Ebben az időszakban többek között megtekinthető lesz több, a feladatba bevont, elkordonozott, kitelepült haditechnikai eszköz:

  • Lynx gyalogsági harcjármű,
  • Polaris MRZR-4 terepjáró jármű,
  • H145M helikopter,
  • MI- 24 helikopter.

A kiállított járművek mellett a toborzó ponton vasárnap óránként repülés- és helytörténeti előadást hallgathatnak meg az eseményre kilátogatók, amelyet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának kollégája tart.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb