Sport

Bombaformában zárják a szezont a szegedi kosarasok, zsinórban hatodik meccsüket nyerték meg

Nagyszerű formába lendült a szezon végére a Szedeák, utolsó hazai meccsüket is megnyerték az idei szezonban, ezzel pedig az is eldőlt, hogy győzelemmel búcsúztatják csapatkapitányukat, Kerpel-Fronius Balázst, aki úgy döntött, hogy a szezon végeztével befejezi a játékot.

Szombat este folytattatták jó sorozatukat a szegedi kosarasok, szoros mérkőzésen, de megérdemelten győzték le a Kaposvár csapatát. A mérkőzést ugyan a vendégek kezdték jobban, akik az első két negyedben hat triplát is dobtak, így szinte végig vezettek az első húsz perc során. A szegediek részéről Bognár Kristófnak sikerült 10 pont fölé mennie, a félidő előtt viszont két büntetőhöz jutottak a kaposváriak, amelyet bedobtak, így a félidőben 5 ponttal, 48-43-ra vezettek az Újszegedi Sportcsarnokban.

A MÁSODIK FÉLIDŐRE FELÉBREDT A SZEDEÁK

A harmadik negyedet is jobban kezdte a Kaposvár, ekkor 9 pont volt a hátránya a szegedieknek, akik ekkor elkezdtek ébredezni: Washington kétszer, Person egyszer triplázott, közben Hughes is eredményes volt, így rögtön 53-54-re zárkóztak a hazaiak, ekkor időt is kért a Kaposvár edzője. Az időkérés sem segített a vendégeknek, 66-66-nál Bogdán egyenlített büntetőből, de innentől már csak a szegediek szereztek pontot, a negyedet Washington három büntetője zárta, így az utolsó tíz percet ötpontos előnyből, 71–66-ról kezdték meg a Tisza-partiak. A meccs utolsó negyedében hiába hajtottak az eredményért a kaposváriak, ugyan két pontra is visszajöttek, egyenlíteni nem tudtak. A mérkőzést Washington büntetője zárta, így végül 94-89-re nyert a Szedeák, megszerezve ezzel zsinórban a hatodik győzelmüket.

A Szedeák szerdán 18 órától a Budapest Honvéd vendégeként zárja az idei szezont.

A MECCS UTÁN A VISSZAVONULÓ CSAPATKAPITÁNY IS NYILATKOZOTT

Kerpel-Fronius Balázs: – ,,Sok mindent végiggondoltam idefele jövet, de igyekeztem úgy felfogni ezt a mai meccset, mint egy sima hazai mérkőzést. Nyertünk, talán ez az egyetlen pozitívuma a mai mérkőzésnek. Gratulálok a kaposvári fiataloknak, nagyon szépen járt a labdájuk! Mi nem játszottunk jól a mai napon. Nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy a nevemet skandálják, köszönöm a szurkolóknak mindezt, és az elmúlt négy évet is, amit itt töltöttem! Nagyon sokat segítettek, mindig a csapat mögött álltak!

mondta el a meccs után a csapatkapitány.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kaposvár 94–89 (19–23, 24–25, 28–18, 23–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Fodor, Rácz, Gál.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 29/9, Polányi, Nicholson 15, BOGNÁR 15. Csere: Kerpel-Fronius, Carter 14, Filipovics 7, Kovács Á. 3/3, Balogh 5. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kaposvár: Paár 14/6, Puska 16/6, Halmai 1, KRNJAJSZKI 17/3, HUGHES 21. Csere: Bogdán 12, Fehérvári, Hajduk 2, Szőke 6/6. Vezetőedző: Szőke Balázs.
Kipontozódott: Puska (40.).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb