Kikapcs

Nagy a nyüzsgés a Dóm téren: vége a Borfesztiválnak, indul a Szegedi Szabadtéri helyszínének építése

Kiürültek a faházak, már bontanak a Széchenyi téren, viszont ezzel egyidőben megindult a munka a Dóm téren, ugyanis elkezdték építeni a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét és a színpadot is.

“Vége a borfesztiválnak, indul a szabadtéri építése” – írta Mihálik Edvin kedden a közösségi oldalán, ami azt jelenti, hogy a szegedi rendezvények még csak most indulnak be igazán. Az ország legnagyobb szabadtéri színpada, ami négyezer főt tud befogadni idén is várja a kultúra szerelmeseit Szegedre.

A Dóm téri szabadtéri színpadon idén is látványos zenés produkciók szórakoztatják majd az igényes kikapcsolódásra vágyó közönséget. Részletesebben így fog kinézni a repertoár:

  • az előadás-sorozat július 7-én veszi kezdetét, a Szabadtéri Játékok saját bemutatójaként színre kerülő különleges operett- és opera gálával, mint már fent is írtuk, a Holdvilágos éjszakán című opera-gálával,
  • majd egy héttel később Michael Kunze és Lévay Sylvester régen várt musicalje, az Elisabeth érkezik három estére a Szabadtéri Játékokra.
  • Július 21-én sor kerül a Szegedi Szimfonikus Zenekar elmaradhatatlan Ajándékkoncertjére is.
  • Július 28., 29. és 30. este pedig a 2022-es évad fergeteges záróprodukciója, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicagója is újra színpadra kerül hazánk legnagyobb csillagtetős színházában, Béres Attila rendezésében.
  • A Dóm téri programok zárása Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István worldmusicalje, az Ezeregy éjszaka debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 

AZ ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI SZÍNPAD IS VISSZATÉR

Az is kiderült, hogy az Újszegedi Szabadtéri Színpad koncertsorozata az előző év kiemelkedő sikere után 2023-ban is visszatér, ezúttal hét zenés esttel. Mutatjuk mi lesz látható:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb