Mindenmás

Napi pakk: leégni, 15 perc alatt? Sima ügy, extrém UV-B sugárzással és akár 30 fokkal jön a kedd

Lapos Beach, gyere már! Ízig-vérig nyári időjárást kapunk keddre, akár 30 fok is lehet, extrém UV-B sugárzással. Ha a szabadban dolgozol, legyen nálad naptej, különben villámgyorsan Freddy Krueger lesz belőled!

DEZSŐ, VILMOS ÉS EGY LEGENDÁS ÉVFORDULÓ A FOCI SZERELMESEINEK

Boldog névnapot Nektek,

  • Dezső,
  • Vilmos,
  • Renáta!

Legendás nap a mai, 69 éve, hogy a magyar labdarúgó válogatott 7:1-re legyőzte az angol válogatottat a londoni 6:3 visszavágóján.

Az utóbbi ugyanis az 1953. november 25-i, londoni 6:3-as mérkőzés után fél évvel revansra érkezett Budapestre. Sebes Gusztáv készítette fel a magyar válogatottat. A mérkőzést hatalmas érdeklődés előzte meg, a magyar közönség látni akarta, amit előtte csak rádióban hallott vagy újságban olvasott. Az angolok biztosak voltak benne, hogy a magyar csapat nem tud ismét olyan kiemelkedően játszani, azonban talán még nagyobb volt a fölény.

„Az angolok egy hétre jöttek és 7-1-re mentek!”

– tartotta a mondás.

ITT A NYÁR, MAGAS UV-B SUGÁRZÁSSAL JÖN A KEDD

Kedden napos-gomolyfelhős időre számíthatunk Szegeden. Zivatarok főként nyugaton alakulhatnak ki, de záporos csapadék bármikor előfordulhat akár Szegeden is.

A délies szél kissé megélénkülhet, napközben 25-30 fok várható.

Az előrejelzések szerint a következő napokban országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, 11 és 16 óra között érdemes kerülni a közvetlen napfényt, hiszen 15 perc alatt leéghetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte, hogy kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható. Hozzátették, szalmakalap, napszemüveg és magas faktorszámú fényvédő krémek is jól jöhetnek leégés ellen.

EGÉSZEN A HÓNAP VÉGÉIG ÚTSZŰKÜLET ÉS SEBESSÉGKORLÁTOZÁS LESZ A BERLINI KÖRÚTON

2023. május 22. és 31. között aknafedlapok tervezett cseréjére kerül sor a Berlini körút páros oldalán, a Szűcs utca – Csongrádi sugárút közötti szakaszon, a cserék ideje alatt az érintett fedlap körbekerítésére, és így az arra haladó forgalom korlátozására lesz szükség: esetenként útszűkületre és sebességkorlátozásra kell felkészülni, ezért az ott közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb