Gasztro

Csak néztünk, mint a moziban: többezer szegedi állt sorba a REÖK Cukrászda előtt, ahol péntekig 300 (!) Ft egy gombóc fagyi

Ilyet még nem láttunk Szegeden, maximum két esetben: amikor 2010. áprilisában kijött az iPhone 4S, nagyjából ennyien álltak sorban a szegedi Media Markt előtt, plusz amikor hat éve megnyitott a szóban forgó cukrászda, szintúgy. Ezeket leszámítva mi még tényleg nem láttunk ennyi embert sorban állni valamiért, amit meg lehet venni: 6 óra környékén nagyjából 150-160 szegediből állt a sor, amely Szeged365 olvasói tudósítások alapján 7 körül már a Kölcsey utcai trafikig ért.

Hétfő óta adják 300 Ft-ért a fagyi gombócát a Kölcsey utca sarkán lévő cukrászdában, mi pedig megpróbáltuk kiszámolni, a jeges őrület kezdete óta hány szegedi állhatott sorba a REÖK Kézműves Cukrászda előtt. Mert sor bizony van, nem is kevés, a tapasztalatok szerint a kora délutáni órákban indul a dömping és egészen az este 8-as zárásig tart, azonban a masszív tömeg dacára gyorsan halad a kiszolgálás.

A cukrászda üzemeltetése a vendégek számát firtató kérdésünkre – a kiadott gombócok számából kalkulálva – annyit tudott egyelőre mondani, hogy többezer szegedi állt sorba az akció kezdete óta, nomeg azt, hogy nagy meglepetéssel készülnek a hétvégére:

bár papíron csak péntek este 8-ig tart(ana) a 300 Ft-os dolog, a hétvégén esedékes gyermeknap alkalmából meghosszabbítják azt, a Gyerekfagyi névre hallgató termékük egészen hétfő estig a fenti összegért kapható majd.

Mint hangsúlyozták, a megmozdulás célja, hogy azok a szegediek is részesülhessenek a prémium fagyi okozta kulináris élvezetből, akik korábban nem tudták megengedni maguknak azt.

Novák Ádám cukrászmester egy másik meglepetést is bejelentett a Szeged365 kamerái előtt, ez utóbbival péntek reggel jönnek majd Fülöp Tímea és Magyar Andor kollégáink a helyszínről.

Fotók: Fuisz Mario

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb