Mindenmás

Ma reggeli érdekesség: pacik keltek át a Tiszán! (videó)

A Belvárosi híd gyalogos részén vette fel a Szeged365 Family egyik tagja, hogy éppen kantárszáron vezetve sétálnak át a pacik. A másik oldalon, mint tudjuk, a kerékpárosok sem tudnak közlekedni, mert ott egy részen beszakadt a hídon a járda.

Ugyancsak Tőletek kaptunk fotókat a Belvárosi hídon éktelenkedő lyukról, járda beszakadásról, amit elkordonoztak. A Hídi vásárt átkozhatta el valaki, mivel ekkor történt a probléma.

Azóta nem tettek mást, mint körbekordonozták, aminek csak egy a hibája: a kerékpárosok nem tudnak átmenni a hídon, csak ha leszállnak és lelépnek az útra: ez nem szabályos és veszélyes is a CM365- Magyar Kerékpárosklub Szeged a következőket írta ki közösségi oldalára:

“A múlt hétvégi hídi vásár után sajnos nem szabadult fel rögtön a Belvárosi híd Szeged irányú kerékpárútja, mivel eddig ismeretlen okokból sérülés, kisebb lyuk keletkezett az létesítmény középső részén. Ugyan körbekordonozták, de ez a sérülés illetve a kordonozás csaknem a teljes szélességben elfoglalta, ezért az újszegedi bejáratnál ideiglenesen lezárták a kerékpárutat. Ebben a formában, ha kerékpáron ülve akartunk átkelni a folyón, a közúton tehettünk meg, vagy az átmenetileg járdává átminősített úton kellett volna tolni. Péntekre fém panelekkel fedték le ezt a lyukat, ezzel megoldódott a probléma(?). Azonban a lezárást követően nem jelent sehol hír a sérülés okáról, valamint tájékoztatás sem az ideiglenes forgalmi rendről, ami azért lett volna szükséges, mert mind a helyszínen, mind online téren egyesek kellő információk hiányában alpári módon fejezték ki nemtetszésüket, amiért a bringások szabályosan, az úttesten próbáltak átjutni.

Ma reggel pedig már egy sokkal kedvesebb videót kaptunk, bár ez nem a kerékpáros oldalon történt, hanem a gyalogos részen: kantárszáron vezetnek át pacikat Újszegedről Szegedre! Itt a videó is, nagyon köszönjük Lacinak:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy! App Store: https://apple.co/3ZdLaYm Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb