Sport

Gőzerővel készül a budapesti atlétikai világbajnokságra Márton Anita, nyolcadik lett a Gyémánt Ligában

A szegedi olimpiai bronzérmes Márton Anita nyolcadik helyen végzett női súlylökésben az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat második rabati állomásán, ahol hat versenycsúcs is megdőlt. A 34 éves sportoló első kísérletre érte el 17,64 méteres dobását, amellyel a nyolcadik helyen végzett a Marokkóban rendezett viadalon.

A versenyszámot a Márton Anitához hasonlóan fedett pályás világbajnok portugál Auriol Diongmo nyerte csaknem félméteres előnnyel – írja az MTI. A jamaicai Rashid Broadbell 0.03 másodpercet javított a férfiak 110 méteres gátfutás versenycsúcsán, míg Gudaf Tsegay a pályacsúcs mellett a világ idei legjobbját futotta női 1500 méteren. A jamaicai Shericka Jackson idei leggyorsabb futásával csaknem három tizedet faragott a rabati versenycsúcson.

MÁRTON ANITA KÉSZÜL A BUDAPESTI VILÁGBAJNOKSÁGRA

Gőzerővel készül az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra Márton Anita. Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő térdműtétje után még nem érte teljesen utol magát, de edzője, Eperjesi László úgy véli, a hazai rendezésű eseményen bármi megtörténhet: nagy eredmény is sikerülhet.

“Amennyiben a budapesti vb-n Anita 19 méter fölé kerül, azzal döntős lehet. Utána már bármi előfordulhat, mert legendás a lelkiereje, ebből fakadóan akár egy 19,20-as dobás is összejöhet, ami kétség kívül nagy eredmény lenne. Amikor 2016-ban a riói olimpián 19,87 méterrel magyar rekordot állított fel, és bronzérmet szerzett, minden a helyén volt. A budapesti Nemzeti Atlétikai Központban is ezt reméli.” – mondta Eperjesi a Metropolnak.

Márton Anita, edzőjén keresztül, a szurkolóknak is üzent: “Mivel hazai környezetben versengünk, Anita arra kéri a publikumot, hogy valamennyi gyakorlata előtt a lehető legharsányabban buzdítsák” – tette hozzá Eperjesi mester.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb