Kikapcs

Nem csak a gyönyörű pipacstáblákra lehetünk büszkék vármegyénkben, a csodájára járnak a szarkaláb virágszőnyegnek is Szentes mellett (galéria)

Szentestől karnyújtásnyira pazar látnivalóra bukkant egy alföldi természetbarát, ugyanis egy káprázatos “virágoskert” vonzza a szentesi természetbarátokat a kunhalom szomszédságába. A Sáp-halommal szemközti területet Mészárosné Olga “fedezte fel” a fotósok számára. A virágkedvelő hölgy évek óta járja a természetet, ha lát valami szépet, azonnal megörökíti.

Mint kiderült, Mészárosné Olga számára a pazar látvány azért is érdekes, mert a szarkalábak között nem nyílik más vadvirág. Miközben fotózott felmerült Olgában, vajon a természetnek, vagy egy gazdának köszönhető-e az alábbi virágszőnyeg:

MÉRGEZŐ, DE GYÖNYÖRŰ

“Érdekes és gyönyörű látvány. Jó pár éve foglalkozom természetvédelemmel és fotózással. Minden hasonló virág számomra megható. Aki szereti a méhlegelőket, az tudja, hogy ennyire homogén vadvirágos részlet nincsen a természetben. Nagyon sokan megállnak, és pusztán a látványért kanyarodnak erre” – mesélt a hobbifotós a Sokszínű vidéknek. A keleti szarkaláb egyébként egy mérgező hatású gyomnövény, de szépsége miatt kerti dísznövényként is termesztik. A fényigényes vadvirág május-júniusban virágzik, tetszetős, kékeslilás, virágai 25-30 centiméteres fürtökben fejlődnek.

A pipacsmezők is most pompáznak Szeged határában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb