Sport

Szegedi siker: három aranyérmet szereztek a táncosok az akrobatikus rock and roll Országos Diákolimpia döntőjében

Május 26-án, pénteken rendezték meg az akrobatikus rock and roll diákolimpia országos döntőjét, melynek Celldömölk adott helyet a Magyar TáncSport Szakszövetség és az Országos Diáksport Szövetség összefogásával. Az országból 11 megye 72 településéről 145 iskola 524 tanulója vett részt, köztük 3 szegedi versenyző. Mindhárman aranyéremmel zárták a versenyt.

Csongrád – Csanád vármegyét és Szeged városát a JUMP Tánc és Sportegyesület táncosai képviselték – tudtuk meg az egyesülettől. Mint kiemelték, mindannyian a Szegedi Gregor József Általános Iskola színeiben versenyeztek. Az egyesület beszámolója alapján a Schuszter Boglárka által felkészített szegedi táncosok három kategóriában is a legjobb eredményt érték el. Pontosabban:

  • Kürti Luca a III-IV. korcsoportban, szóló és duó kategóriában,
  • Végh Petra Alexa a III-IV. korcsoportban, duó és páros kategóriában,
  • Hethési-Kovács Zalán pedig szintén a III-IV. korcsoportban, páros kategóriában állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az eredményeknek köszönhetően a felsőoktatási felvételi során tíz-tíz többletponttal fognak gazdagodni. Szívből gratulálunk!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb