Szegedi Arcok

Összefogtak a szegediek a brutális bántalmazás miatt meghalt hajléktalan Krisztián magányos, öreg kutyusáért

Helyszínelők hada lepte el vasárnap délután Újszeged egyik fás-bokros területét, miután jelezték a zsaruknak: egy holttestet találtak a javarészt hajléktalanok lakta területen. Hamar kiderült, hogy az áldozat egy férfi volt, a hajléktalankét élő Krisztián, akit olyan brutálisan bántalmazott két nő és egy férfi, hogy a helyszínen maghalt. A férfi 16 éves kutyája magára maradt, a helyiek pedig összefogtak a magányos ebért.

SOKAN ISMERTÉK KRISZTIÁNT

A helyiek szerint az áldozatot jól ismerték a környéken: N. Krisztián ugyanis régóta a bokros területen élt egy sátorban a 16 éves kutyusával. A férfit mindenki kedvelte, és bár a környéken sokak szerint rengeteg az agresszív hajléktalan, Krisztián egyáltalán nem ilyen volt, őt kedves és segítőkész embernek ismerték, aki gyakran focizott a környékbeli srácokkal:

“Sokszor már nem is megyünk arrafelé. Bár mást nem bántanak, de egymással sokszor összebalhéznak, gondolom, isznak is. Krisztián viszont egyáltalán nem ilyen volt, ő soha nem bántott senkit. Úgy hallottuk, hogy leszúrták. Ezt a halált senki nem érdemli, Krisztián főleg nem” – mondta a Borsnak egy, a férfit ismerő helybeli. Hozzátették, hogy a férfi dolgozott is, ellátta magát, és sosem panaszkodott, pedig a lapnak megerősítették, hogy nehéz élete volt:  “Nem beszélt arról, hogy miért került ilyen helyzetben, mert senkinek nem panaszkodott a sorsáról, de azt tudjuk, hogy súlyos traumák tarkították az életét” – mondta egy másik ismerős. 

A KUTYA SEMMIBEN NEM SZENVEDETT HIÁNYT

Kölyök névre hallgató kutyusát is rajongásig szerette, az ismerősei szerint a férfi előbb vett ételt az ebnek, mint saját magának: “a kutya semmiben nem szenvedett hiányt, jóban és rosszban együtt voltak Krisztiánnal. Mindent megtett érte, ők tényleg a legjobb barátok voltak. A kutyus is jó természetű eb, ismertük mi is”  – szögezték le. A helyiek ezért összefogtak a magányos, idős ebért, akinek rekordsebességgel találtak gazdit: “Kölyköt szerencsére befogadták, amennyire mi tudjuk, egy jó szándékú, már több kutyust is tartó családhoz került” – tudta meg pénteken a Ripost.

HÁROM EMBERT VETTEK ŐRIZETBE

Mint megírtuk, az eset után nem sokkal a rendőrség három embert vett őrizetbe a brutális bántalmazás miatt, a helyiek szerint az elkövető egy nemrégiben odaköltöző, szintén hajléktalan férfi lehetett. A rendőrség halált okozó testi sértés gyanúja miatt hallgatta ki a három főt, majd őrizetbe vették, végül pedig letartóztatták őket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb