Közélet

Szeged megmutatta, de nem is kicsit: 15 millió forint gyűlt össze az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnak egyetlen nap alatt

A kilátogató szegedieknek köszönhetően 15.214.000 Ft adomány gyűlt össze egyetlen nap alatt a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ támogatására, a Széchenyi téren szombaton megtartott Richter Egészségváros program keretein belül. Mint Barabás Éva műsorvezető a színpadon bejelentette, az egészségügyi intézmény a poszt-COVID ellátás korszerűsítésére költi majd az összeget.

Reggel 9 órakor a Dóm térről induló Egészségsétával kezdetét vette a szegedi Richter Egészségváros, amelyen “adománypontokat” gyűjthettek az érdeklődők. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 96. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt a szegediek, akik a saját egészségük megőrzése mellett a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központért is tehettek,

hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért, valamint élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt.

Mint a nap végén a szervezők elárulták, a szegedieknek köszönhetően 15.214.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a poszt-COVID ellátás korszerűsítése fog megvalósulni.

Fotók: Richter Egészségváros (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb