Mindenmás

Napi pakk: 28 fokban sütkérezhetünk a napsütésben Szegeden, ma van a Pedagógusnap

Szép, napsütéses időnk lesz ma Szegeden, kellemes 28 fokban tölthetjük a hét utolsó napját. Ugyanakkor különleges nap is: minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat, ma van a Pedagógusnap. Kávé bekészít, meghoztuk a Napi pakkot, hogy jól induljon a reggeled!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Bulcsú, Tormás, Fatime, Ferenc és Szvetlána nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Pedagógusnap.
  • 102 éve, 1920 – ban aláírták a trianoni békeszerződést, melynek értelmében Magyarország elvesztette területének kétharmad részét.
  • 126 éve, 1896 – ban először tesztelte sikeresen Henry Ford új járművét Detroit utcáin.
  • 50 éve, 1972 – ben Budapesten megszületett Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus. 2008-ban, 36 évesen, edzés közben érte a halál, amikor az ötödik olimpiájára készült.

28 FOK ÉS NAPSÜTÉS VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

Vasárnap is velünk marad a napsütéses, nyárias idő Szegeden, csapadékra nem kell számítanunk térségünkben. Az Időkép előrejelzése szerint csak néhány felhő takarja majd az eget, 28 fok várható napközben.

JÓTÉKONYSÁGI NAP SÁNDORFALVÁN

Június 4-én, vasárnap jótékonysági gyereknapot szerveznek a mindössze 5 éves sándorfalvi Kristóf támogatására, aki nemrég átesett egy komoly szemműtéten, Barcelonában. Bár a műtét sem volt olcsó, most a rehabilitációjára gyűjtenek pénzt, ami szintén igen sokba kerül. A felhíváshoz a Habakuk Zenekar is csatlakozott zenés-táncos-ritmusjátékos gyerekkoncertjével.

MÁR LÁTHATÓ A KÍNA-KIÁLLÍTÁS SZEGEDEN

Megnyitott az Agyagkatonák – az első kínai császár halhatatlan őrei című kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat középpontjában az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonák állnak. A Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása több egységből áll, az agyagkatonákat felvonultató tárlat múlt pénteken nyitott meg, a második egységet várhatóan a Múzeumok Éjszakáján, június 24-én nyitják majd meg, mely a sanghaji múzeumból érkező eredeti ókori tárgyakat fogja bemutatni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb