Mindenmás

Holtan esett össze egy férfi a Nemzeti Dohánybolt előtt, a járókelők kezdték meg az újraélesztését

Hirtelen összeesett egy Békés vármegyei dohánybolt előtt az a 70 év körüli férfi, akinek azonnal többen a segítségére siettek pénteken – kezdte nemrég kiadott beszámolóját az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, a szemtanúk azonnal mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. Az újraélesztést is a környéken lévő civilek kezdték el, egy szabadnapos mentős közreműködésével.

A Mentésirányítás a bejelentést követően több egységet, köztük helikoptert is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor bejelentőket, akikhez egy szabadnapos OMSZ bajtárs is csatlakozott.

“Az életmentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az újraélesztést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba bajtársaink”

– zárta közleményét a mentőszolgálat, akik mielőbbi felépülést kívántak, az életmentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb