Mindenmás

Napi pakk: 27 fok, napsütés, zápor, jégeső, egy szóval minden lesz ma Szegeden

…és tényleg: gyakorlatilag nincs olyan időjárási körülmény, amely ne tartana egy kis bemutatót ma délután Szeged egén, már ha lehet hinni az OMSZ prognózisának. A havazás természetesen elmarad, a Medárd-napi Szeged365 napi pakk viszont már be is futott!

Boldog névnapot kívánunk a

  • Medárd,
  • Ágnes,
  • Vilmos nevű Szeged365 olvasóknak!

A legismertebb időjóslás szerint, ha Medárd napján esik az eső, akkor a következő 40 napban is esni fog. Ha viszont nem nyílnak meg az ég csatornái, akkor 40 napos szárazság várható. Szent Medárd frank származású, katolikus püspök (576.), a flandriaiak megtérítője volt.

68 éves Tim Berners-Lee informatikus, a világháló (www), pontosabban a HTML, a HTTP és több hasonló protokoll kifejlesztője. Ma 430 éve, hogy megszületett Felsővadászi I. (Öreg) Rákóczi György, erdélyi fejedelem. 213 éve érkezett a világra Robert Schumann német zeneszerző, a zenei romantika egyik vezéregyénisége.

IDŐJÁRÁSI REMIX, CSÜTÖRTÖKRE: FÜLLEDT IDŐ, NAPSÜTÉS, ZÁPOR, JÉGESŐ…

…magyarán, már csak egy kiadós havazás hiányzik, hogy lefedjük az időjárási jelenségek teljes spektrumát. Medárd napján is folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel.

A legmagasabb hőmérséklet 27 fok körül alakulhat Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb