Sport

Olasz Anna nem bír leállni: a tegnapi arany mellé ma begyűjtött egy ezüstérmet is a Maty-éren

Miután tegnap aranyérmet szerzett a nyílt vízi OB-n a szegedi Olasz Anna, vasárnap a rendezvény új versenyszámában, az 1500 méteres egyéni indításos időfutamban ezüstérmet szerzett – közölte a HAÁSZ SZUE.

Egy arany és egy ezüstéremmel zárja Olasz Anna az idei szegedi országos bajnokságot: tegnap megvédte a címét és ismét magyar bajnok lett a nyílt vízi úszók olimpiai számában, szombaton pedig a nyílt vízi ob új versenyszámában, az 1500 méteres egyéni indításos időfutamban indult, ahol a második lett, így a tegnapi aranyérem mellé bónuszként ma egy ezüstöt is begyűjtött.

,,Új versenyszám debütált az ob-n, nagyon izgalmas, látványos futam volt. Egy ilyen versenyen az a legnagyobb kihívás, hogy mindenki egyedül tájékozódik, és az edzőkkel pont ezt a képességet akartuk felmérni, ezért került be az ob-programba. Ilyenkor a rutin segít, különösen Olasz Anna esetében, aki még pályafutása elején Európa-bajnokságokon ilyen futamokon is szerepelt, illetve ebben a versenyszámban nyert Európa-kupát.” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője a versenyt követően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb