Szegedi Arcok

A szegediek döntöttek: megvan, melyik alkotás kerül a Székely sori tízemeletes ház falára

Óriási falfestményt kap az egyik Székely sori tízemeletes ház fala, szavazhatunk arról, hogy mi kerüljön fel rá – írtuk meg közel két hete, ma pedig az is kiderült, hogy mit döntöttek a szegediek, melyik festmény kerül fel végül az épület oldalára. Sőt, azt is megtudtuk, hogy meddig tartanak majd a munkálatok.

A szegediek döntöttek: gyönyörű szecessziós festmény díszíti majd a Székely sor 21. falát – közölte Mihálik Edvin hétfőn délelőtt a közösségi oldalán. Mint kiemelte, vasárnap lezárult a szavazás, és állítása szerint több ezer szegedi osztotta meg a véleményét, a szavazók háromegyede pedig Váczy Enikő muralista grafikus szecessziós stílusú alkotását szeretné látni az épület falán – tette hozzá.

KÉT HETET VESZ IGÉNYBE A FESTÉS

Mihálik Edvin azt is elárulta, hogy hamarosan megkezdődnek az előkészületek, az állványzat felállítása és a festékek kikeverése. Az időjárás függvényében egy hónapon belül indul a munka, ami nagyjából két hetet vesz majd igénybe, tehát már a nyáron új színekben pompázhat a Székely sori panelház. Az épület falfestése az RTL Magyarország és a Színes Város együttműködésében valósul meg, és mint kiderült, a költségeket is ők állják.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb