Szegedi Arcok

Óriási falfestményt kap az egyik Székely sori tízemeletes ház fala, szavazhatunk arról, hogy mi kerüljön fel rá

Az RTL Magyarország és a Színes Város Csoport új köntösbe öltözteti a Székely sor 21-es szám alatt álló tízemeletes ház falát. Mint kiderült, új, művészi falfestménnyel díszítik fel az épület oldalát – tudtuk meg Szeged város honlapjáról.

A felhívás szerint két terv is van, amelyről a szegediek közösen dönthetnek szavazással. Mindkét festmény szegedi témájú. Az egyiken a szegedi szecesszió múzsája látható, akiben a szegedi Tisza-part és a Nap egyszerre él. A másik mű az ELI-ALPS szegedi lézeres kutatóközpont különleges építészeti megoldásait idézi fel, ez a kettő közül lehet választani, és szavazni arra, amelyik szimpatikusabb.

Mint továbbá kiderült, amelyikre több szavazat érkezik, azzal a festménnyel díszítik fel az épület oldalsó falát. Szavazni ITT lehet.

A Színes Város Csoport munkái egyébként ismerősek lehetnek, hiszen ők festették fel a közel két évig a budapestiekre letekintő óriási Karikó Katalin festményt is:

Ezt amúgy májusban mázolták át:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb