Mindenmás

Befutottak a hivatalos számok: jégesővel jött a felhőszakadás Hódmezővásárhelyre, hat település tűzoltóit vezényelték a helyszínre

Az elmúlt napokban Csongrád-Csanád vármegye területét elkerülték a komolyabb károkat okozó esőzések, de vasárnap délután jégeső kíséretében jelentős mennyiségű csapadék zúdult Hódmezővásárhely területére. A katasztrófavédelem hivatalos hétfő reggeli közleménye szerint több mint 30 riasztást kaptak a főügyeletre, kidőlt fák zárták el az utakat, de a lehasadt ágak a távvezetékekre is rászakadtak.

Nemcsak a Dunántúlon, délen is megeredtek az égi csatornák vasárnap a délután második felében, és intenzívebb zivatarok is ki tudtak alakulni. Az elmúlt egy hét során viszonylag ritkának számított a jégeső, tegnap azonban Makón és Hódmezővásárhelyen is potyogtak a jégszemek a felhőszakadás során, melyek borsó és meggy nagyságúak voltak – írja az Időkép.

HAT TELEPÜLÉS TŰZOLTÓI SEGÍTETTÉK A MŰSZAKI MENTÉST

A katasztrófavédelem hivatalos közleménye szerint hétfő reggelig több mint harminc segélyhívás érkezett Hódmezővásárhelyről a szegedi főügyeletre. Több helyen is a kidőlt fák zárták el az utak forgalmát, két esetben az épületeket rongálták meg, két helyen pedig a parkoló autókban okoztak károkat a kidőlt fák. Volt, ahol a lehasadt ágak a távvezetékekre szakadtak, de a városi kórház parkolóját is elzárta egy nagy méretű, kidőlt fa.

Este hat órától több város hivatásos és önkéntes egységei folyamatosan dolgoztak a viharkárok felszámolásán. Címről címre haladva a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos egységek végezték a műszaki mentéseket, munkájukat a mórahalmi, a mártélyi és a maroslelei önkéntes tűzoltók is segítették. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem főügyeletére – tették hozzá. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb